Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Єгипті розкопали унікальну капсулу часу: у ній виявилася приголомшлива знахідка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті розкопали унікальну капсулу часу: у ній виявилася приголомшлива знахідка

Знахідка дає уявлення про повсякденне життя стародавнього міста Атрібіса

9 лютого 2022, 12:34
Поділіться публікацією:

Єгипетські археологи зробили приголомшливу знахідку, розкопавши 18 000 табличок, що описують життя стародавньої цивілізації. Про це повідомляє Express.

У Єгипті розкопали унікальну капсулу часу: у ній виявилася приголомшлива знахідка

Єгипетські піраміди - фото з відкритих джерел

Відкриття було зроблено в стародавньому єгипетському місті Атрібіс, неподалік від сучасного міста Сохаг, Єгипет. Фахівці виявили тисячі острак – написів на шматках кераміки. Тисячі років тому їх використовували як блокноти, коли стародавні єгиптяни писали приватні листи та літературні твори.

Професор Крістіан Лейтц, дослідник Інституту давніх близькосхідних досліджень, сказав: "У давнину остраку використовували у великих кількостях як матеріал для письма, написували чорнилом і очеретом або порожнистою паличкою".

У заяві команда додала: "Ці остраки дають різноманітне уявлення про повсякденне життя Атрібіса.

"Близько 80 відсотків черепків написано демотикою, загальноприйнятою адміністративною писемністю в періоди Птолемея та Риму, яка розвинулась з Ієратики після 600 року до нашої ери. Серед других найпоширеніших знахідок – остраки з грецьким письмом, але ми також зустрічали написи ієратичними, ієрогліфічними та — рідше — коптськими та арабськими літерами", — заявили дослідники.

Існувало безліч різних остриків – на одних зображення, на інших слова.

Команда додала: "Вміст остраки варіюється від списків різних назв до описів різних продуктів і предметів щоденного вживання. Є списки місяців, чисел, арифметичних задач, граматичних вправ і "пташиний алфавіт" — кожній літері приписувався птах, ім’я якого починалося на цю літеру".

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені знайшли шокуючу відповідь на те, як виникла вода на Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини