Головна Новини Суспільство Наука та освіта У 40 тисяч разів менше людської волосини: в Нідерландах створили найменшу різдвяну ялинку (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У 40 тисяч разів менше людської волосини: в Нідерландах створили найменшу різдвяну ялинку (ФОТО)

Висота ялинки - 4 мільйонних міліметра

23 грудня 2020, 15:34
Поділіться публікацією:

У Нідерландах створили найменшу ялинку у світі. Побачити її неозброєним оком неможливо. Про це повідомляє I nterestingengineering.

У 40 тисяч разів менше людської волосини: в Нідерландах створили найменшу різдвяну ялинку (ФОТО)

ФОТО: З відкритих джерел

Така ідея спала на думку Мауро Віллемс, студентці факультету прикладної фізики Делфтського технологічного університету. Дівчина придумала зробити найменшу у світі різдвяну ялинку та у неї це вдало вийшло.

До слова, найбільша у світі ялинка знаходиться в Італії. Різдвяне дерево розташоване на схилі гори Інджіно, що в місті Губбіо. Висота її становить 750 метрів. Вона була внесена до Книги Рекордів Гіннеса ще в 1991 році.

Винахід студентки коштував їй великих зусиль, адже найменша у світі ялинка створювалася за допомогою скануючого тунельного мікроскопа. Цей пристрій допомагав сканувати атоми для створення дрібних структур. За підсумком Маура Віллемс зробила різдвяне дерево з 51 атома, а це приблизно дорівнює розміру нитки ДНК людини. Якщо порівняти це з людським волоссям, то ялинка буде менше в цілих 40 тисяч раз. Висота цього винаходу всього 4 нанометри (1 см = 10000000   нанометрів).

У 40 тисяч разів менше людської волосини: в Нідерландах створили найменшу різдвяну ялинку (ФОТО) - фото 2

Варто зазначити, що саме по собі деревце дійсно нагадує ялинку, на якій навіть є верхівка. В університеті відзначають, що хоч цей винахід не несе світові ніякої користі, зате дуже приємно спостерігати за тим, як студенти отримують задоволення від створення таких творінь.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що японці створили ідентифікатор особистості по кровоносних судинах, а також про те, що корейці створили плівку для смартфонів з функцією самовідновлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини