Туристи випадково знайшли новий вид крихітного хамелеона: який його розмір

На Мадагаскарі туристи виявили один з найменших видів хамелеонів.

На Мадагаскарі виявили новий вид крихітного листяного хамелеона, який отримав назву Brookesia nofy. Його розмір становить лише 33 міліметри. Хамелеон був випадково знайдений туристами у ділянці тропічного лісу, який перебуває під загрозою зникнення.

Туристи, які відпочивали на Мадагаскарі опублікували фото крихітної рептилії в інтернеті, чим привернули увагу наукового світу. Після цього місцева команда дослідників вирушила на пошуки нового виду у місці, яке м вказали туристи. Завдяки цьому вчені змогли знайти крихітного хамелеона.

Новий вид був названий Brookesia nofy на честь туристичного місця Ankanin'ny Nofy, де його було знайдено на східному узбережжі Мадагаскару. Brookesia nofy виявився першим листовим хамелеоном, який живе у прибережних тропічних лісах, що вважаються найбільш загрозливим середовищем існування на острові. Наразі лишилось лише 10% від попередніх площ цих тропічних лісів.

Ймовірно Brookesia nofy зміг вижити завдяки приватному заповіднику. Власники готелю вирішили не змінювати ландшафт та дозволили деревам самостійно рости у своєму заповіднику щонайменше останні 20 років.

Попри те, що хамелеон Brookesia nofy усього 33 міліметри в довжину, у 2021 році на півночі Мадагаскару виявили хамелеона Brookesia nana, який вважається найменшою рептилією у світі – 22 мм.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені ідентифікували найважчу істоту на Землі.

Також "Коментарі" писали, що помилково знайдена "морська змія" на пляжі Данії виявилась гігантським 1,5- метровим пенісом кита.