Головна Новини Суспільство Наука та освіта Створено «розумну» тканину, яка попереджає про віруси
commentss НОВИНИ Всі новини

Створено «розумну» тканину, яка попереджає про віруси

З нової тканини можна шити захисні маски або серветки

27 жовтня 2020, 13:55
Поділіться публікацією:

Через пандемію коронавірусу, вчені з усього світу намагаються полегшити життя людей і захистити їх від захворювання. Американські дослідники з цією метою створили "розумну" тканину, яка змінює свій колір, коли на неї потрапляють віруси та бактерії. Про це повідомляє VCU News.

Створено  «розумну» тканину, яка попереджає про віруси

Фахівці представили нову тканину, виконану з м'яких і еластичних нанополіметрів, які виготовляють з поліетилену. У ній знаходяться рідкі кристали, завдяки яким вона здатна визначити на поверхні віруси та бактерії, в тому числі й коронавірусну інфекцію. Ці кристали володіють оптичною властивістю відбитого кольору.

Вчені говорять, що "розумну" тканину можна використовувати для пошиття захисних масок, а також для серветок. Якщо колір матеріалу зміниться, це буде означати, що маску пора змінити, тому що на її поверхні присутні шкідливі мікроорганізми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники з Гонконгу створили маску з графена, яка може на 100% захистити від нового вірусу. Такі маски можна використовувати кілька разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини