Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стало відомо, яке слово люди найчастіше вимовляють уві сні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке слово люди найчастіше вимовляють уві сні

Вчені за допомогою дослідження визначили, яке слово люди найчастіше вимовляють вночі під час сну

29 серпня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Деякі люди страждають сомнілоквією (мовна активність під час сну). Така звичка здається дивною, але може налякати або збентежити поруч сплячу людину. Чому люди розмовляють уві сні? І яке слово вони вимовляють найчастіше?

Стало відомо, яке слово люди найчастіше вимовляють уві сні

Що найчастіше люди говорять уві сні (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що людина з сомнілоквією може під час нічного відпочинку ненароком розповісти свою таємницю або брудно вилаятися. Зазвичай, це відбувається після якоїсь стресової ситуації або яскравого потрясіння. Але звичка розмовляти уві сні може передаватися й у спадщину.

Вчені провели дослідження, в якому взяло участь понад 200 людей, половина з них страждала порушеннями сну (лунатизмом, нічними кошмарами). Сон добровольців протягом декількох днів поспіль записували й ось що вдалося з'ясувати: в цілому було зроблено запис 883 випадків розмов уві сні, які містили понад 3300 зрозумілих слів. І виявилося, що найчастіше під час нічного відпочинку люди вимовляють слово "Ні".

Експеримент також показав, що 25% розмов уві сні мали негативні висловлювання, 22% — грубі образи й 10% людей щось обіцяли й в чомусь комусь клялися.

Експерти пояснили, що лайки й образи часто люди уві сні говорять через те, що бачать яскраві емоційні сни, це може бути якась сварка, конфлікт, погоня, боротьба і т.д. Саме це і змушує їх викрикувати уві сні погані слова.

Нагадаємо, що японські дослідники заявили, що худнути під час сну можливо, а допоможуть в цій справі кілька чашок чаю улун.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-невролог Євген Соков розповів, в якому положенні спати найкраще.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини