Головна Новини Суспільство Наука та освіта Собаки дійсно розуміють значення слів "я люблю тебе": науковий експеримент
commentss НОВИНИ Всі новини

Собаки дійсно розуміють значення слів "я люблю тебе": науковий експеримент

Вчені спостерігали за пульсом пухнастиків, коли їм говорять конкретні фрази

6 жовтня 2020, 21:01
Поділіться публікацією:

Фахівці, які вивчають поведінку собак, разом з британською компанією Canine Cottages вирішили дізнатися, чи дійсно наші пухнасті друзі розуміють значення сказаних слів. Про це пише видання lux.

Собаки дійсно розуміють значення слів "я люблю тебе": науковий експеримент

Собаки дійсно розуміють значення слів "я люблю тебе". Фото: pixabay

Експерти провели спеціальний експеримент, в якому спостерігали за поведінкою собак. Вони відстежували пульс чотириногих в момент, коли говорили їм приємні фрази. І одна з них — "Я люблю тебе".

І виявилося, що улюбленці дійсно не тільки чують нас, але ще і розуміють наші слова. Дослідження показало, що після теплих слів в їхню адресу, серцевий ритм собак збільшувався на цілих 46 відсотків. Але цікаво, що під час обіймів їх пульс знижувався на 22 відсотки. Саме тому автори даного експерименту радять не шкодувати ніжних і лагідних слів для своїх улюблених домашніх тварин.

Одна з менеджерів компанії Шеннон Кірі поділилася, що реально дивовижно спостерігати за тим, як частота серцевих скорочень наших собак збільшується, коли вони чують признання в любові. Вона додала, що вони проявляють своє захоплення як хвилювання, тому що подібні фрази є для них просто життєво необхідними.

"Від цього вони виявляють хвилювання. А ось від обіймів їх пульс зменшується, після чого вони демонструють задоволення", — говорить Шеннон.

Раніше "Коментарі" писали, домашні улюбленці позитивно впливають на здоров'я людини: наукове дослідження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини