Головна Новини Суспільство Наука та освіта Сім дивовижних осінніх продуктів, які допоможуть краще спати
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім дивовижних осінніх продуктів, які допоможуть краще спати

Вчені Національного фонду сну США перерахували сім осінніх продуктів, які допоможуть поліпшити сон

23 вересня 2021, 19:40
Поділіться публікацією:

Дорослі повинні спати 7 або більше годин щоночі, але через фактори життєвого стресу заснути і засипати може бути не так просто. З наближенням осінніх температур ніщо не може здатися більш привабливим, ніж затишний вечір, проведений у ліжку — так що ж ми можемо зробити, коли все, що ми хочемо, це полетіти в країну мрій, але просто не можемо, пише Eat This, Not That.

Сім дивовижних осінніх продуктів, які допоможуть краще спати

Сім продуктів для поліпшення сну восени, фото з відкритих джерел

На щастя, існує безліч осінніх продуктів, які можуть допомогти краще спати. 7 дивовижних осінніх продуктів, які вже є на полицях.

Мигдаль

Горіхи можуть допомогти людям краще спати завдяки вмісту в них викликає спокій магнію. Один з видів горіхів, що містять цей корисний мінерал, — це мигдаль, популярний інгредієнт.

Яблука

Яблука — це не тільки чудові осінні ласощі, але й їжа, яка допомагає краще спати. Згідно Ambrosia Apples, яблука містять велику кількість вітаміну С, який може допомогти знизити рівень цукру в крові і артеріальний тиск, а також поліпшити дихання. Це може допомогти вам швидше заснути і довше спати.

Солодка картопля

Солодка картопля багата клітковиною. Дослідження, проведене у 2016 році, показало, що більш високе споживання клітковини корелює з "великою кількістю часу, проведеного в стадії глибокого повільнохвильового сну". Через це солодка картопля може стати відмінною закускою перед сном.

Індичка

Індичка — містить триптофан, незамінну амінокислоту, відому своєю заспокійливою дією. Згідно з дослідженнями, опублікованими в журналах Neuroscience and Biobehavioral Reviews, триптофан може володіти м'якими седативними властивостями і навіть покращувати сон дорослих, які страждають порушеннями сну.

Солодка кукурудза

Кукурудза — це не тільки звичайний обід, а й смачна страва, наповнена мелатоніном. Мелатонін — гормон, що виробляє шишкоподібна залоза, часто вживають перорально ті, хто страждає безсонням, і особливо корисний для тих, хто страждає від зміни часових поясів. Цікаво, що згідно з дослідженням, опублікованим у 2017 році, вживання в їжу продуктів, багатих мелатоніном, таких як кукурудза, також може допомогти поліпшити сон.

Журавлина

Журавлина — один із тих фруктів, які не тільки повні смаку, але й сповнені важливих вітамінів. Наприклад, журавлина багата на вітамін С, який дійсно допомагає поліпшити сон. Згідно з дослідженнями, нижчий рівень споживання вітаміну С допомагає відновити сон, а також може бути причиною інших проблем зі сном, таких як безсоння.

Мускатний горіх

Мускатний горіх відомий як популярна спеція, яку особливо використовують в осінні місяці, щоб "оживити" деякі з найсмачніших хлібобулочних виробів. Додаєте ви його в гарбузовий пиріг, чи використовуєте його в домашніх запіканках або поливаєте їм теплий напій, мускатний горіх — це набагато більше, ніж просто смачна спеція. Наприклад, це також може допомогти поліпшити ваш сон. Згідно з дослідженнями, він може допомогти знизити кров'яний тиск, розслабити кровоносні судини, а також позитивно вплинути на настрій. Усе це відіграє важливу роль у поліпшенні нічного відпочинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини