Головна Новини Суспільство Наука та освіта Школам видаватимуть грошову допомогу від ЮНІСЕФ: хто отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

Школам видаватимуть грошову допомогу від ЮНІСЕФ: хто отримає

Школи на прифронтових територіях отримають грошову допомогу від ЮНІСЕФ

сьогодні, 10:38
Поділіться публікацією:

26 вересня Уряд ухвалив постанову "Про реалізацію спільного з Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проекту щодо надання грошової допомоги закладам загальної середньої освіти на 2024/25 навчальний рік". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Школам видаватимуть грошову допомогу від ЮНІСЕФ: хто отримає

Іллюстративне фото

Проект акта розробило Мінреінтеграції спільно з Міносвіти у межах реалізації реформи шкільного харчування в Україні, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

Акт затверджує Порядок та умови отримання грошової допомоги від ЮНІСЕФ закладами загальної середньої освіти. Розмір допомоги кожному закладу становитиме 290 500 гривень і надаватиметься разово протягом 2024–2025 років. Загальна сума проекту становить понад 100 мільйонів гривень.

Ці кошти можуть використовуватися на ремонт і модернізацію шкільних їдалень, а також на підготовку до зимового сезону.

Отримати допомогу можуть школи, розташовані у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Харківській і Херсонській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У двох областях оголосили примусову евакуацію

Через безпекову ситуацію з деяких населених пунктів Харківщини та Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей з їхніми родинами. Такі рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, повідомляють в Мінреінтеграції.

Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 269 дітей з їхніми родинами із 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області. Для здійснення евакуації з Харківщини буде розгорнуто збірний і приймальний пункти евакуації

Також евакуацію оголосили з трьох населених пунктів Волноваського району Донецької області.

У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо. Варто зауважити, що евакуація здійснюється безкоштовно.

Куди телефонувати для евакуації – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини