Головна Новини Суспільство Наука та освіта Що насправді впливає на рівень нашого терпіння: відповідь вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді впливає на рівень нашого терпіння: відповідь вчених

Відповідь виявилася несподіваною навіть для фахівців

30 листопада 2020, 16:09
Поділіться публікацією:

Японські вчені провели нове наукове дослідження, в ході якого їм вдалося з'ясувати, що ж насправді впливає на рівень нашого терпіння. Виявляється, що за це відповідає гормон серотонін. Він "диктує" нашій свідомості, як нам відреагувати на ту чи іншу ситуацію: спокійно почекати або ж не терпіти більше ні хвилини.

Що насправді впливає на рівень нашого терпіння: відповідь вчених

Що насправді впливає на рівень нашого терпіння. Фото: unsplash

Фахівці провели ряд вправ з гризунами, які мали світлочутливі нейрони в області мозку, і були пов'язані з серотоніном. Так, тварини знали, що якщо засунути ніс в спеціальну дірочку, то там їх може чекати смачна нагорода. Проте, вчені давали їм ласощі тільки в трьох з чотирьох випадків.

І коли гризуни терпляче чекали свою нагороду, то вчені з'ясували цікаву закономірність: вивільнення серотоніну збільшувало кількість часу, протягом якого миші були готові чекати свої ласощі. І це незалежно від того, скільки саме часу могло на це знадобитися.

"Серотонін — один з найвідоміших нейромодуляторів поведінки, що допомагає регулювати настрій, цикли сну/неспання та апетит. Наше дослідження показує, що його вивільнення також відіграє вирішальну роль у розвитку терпіння, збільшуючи час, який миші готові чекати нагороду", — розповів автор цього дослідження Кацухіко Міядзакі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як компенсувати шкоду від сидячого способу життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини