Головна Новини Суспільство Наука та освіта Розгадка близько: чому в Бермудському трикутнику зникають кораблі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розгадка близько: чому в Бермудському трикутнику зникають кораблі

Вчені висунули ще одну версію, яка пояснює, чому в Бермудському трикутнику зникають кораблі та літаки

11 липня 2021, 09:30 comments1436
Поділіться публікацією:

Бермудський трикутник, розташований у Саргасовому морі, вважається аномальною зоною, тому що там за таємничих обставин зникають морські і повітряні судна. Вчені довгий час мізкують над тим, що ж може бути причиною їх зникнень і майже наблизилися до розгадки.

Розгадка близько: чому в Бермудському трикутнику зникають кораблі

Бермудський трикутник / Фото: wikipedia.org

Цей район у морі обмежений трикутником із вершинами в Маямі, Бермудських островах і Сан-Хуані, тому і має таку назву.

Дослідники говорять, що в цьому місці зникли 75 літаків і сотні кораблів. Є різні гіпотези стосовно того, що відбувається: погані погодні умови, електромагнітні перешкоди, небезпечні течії, викрадення інопланетянами та жителями Атлантиди. Що ж там відбувається насправді?

Вчені висунули нову версію, вивчивши супутникові знімки, зроблені в районі Бермудського трикутника. Вони вважають, що причинами аварій літаків і кораблів можуть бути шестикутні хмари, які формують повітряні потоки зі швидкістю вітру 270 км/год. Деякі з цих хмар досягають від 30 до 80 км у поперечнику, а хвилі всередині їх — 13 метрів.

Метеоролог Ренді Червені каже, що такі хмари є "повітряними бомбами", які становлять небезпеку для морських і повітряних суден. Усе, що потрапляє всередину такого регіону, може бути збитим, перевернутим і потопленим.

Вчені продовжують вивчати знімки з космосу, щоб знайти більше фактів, які підтверджують їхню теорію. Правда, не всі погоджуються з нею. Деякі метеорологи кажуть, що в інших регіонах також зустрічаються шестикутні хмари, але вони не призводять до загадкових зникнень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що неподалік британських островів Теркс і Кайкос у Вест-Індії, де проходить межа таємничого Бермудського трикутника, виявили човен із двома десятками тіл.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини