Головна Новини Суспільство Наука та освіта Прорив у світі науки: вчені знайшли новий спосіб лікування остеоартрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Прорив у світі науки: вчені знайшли новий спосіб лікування остеоартрозу

Вчені з Японії і США запропонували лікувати остеоартроз терапією на основі мікроРНК

26 серпня 2021, 16:45 comments1065
Поділіться публікацією:

Науковці з’ясували, що молекула miR-455 здатна зупиняти розкладання хрящової тканини, що призводить до остеоартрозу. На думку вчених, стаття про яких опублікована в журналі Nature Сommunications, ця мікроРНК здатна стати основою для нового способу лікування остеоартрозу.

Прорив у світі науки: вчені знайшли новий спосіб лікування остеоартрозу

Новий спосіб лікування остеоартрозу, фото з відкритих джерел

Дослідники з Інституту Скріппса і Токійського медичного і стоматологічного університету звернули свою увагу на одну мікроРНК, що бере участь в регуляції виробництва і розкладання хрящової тканини. А це означає, що, ввівши синтетичні нитки miR-455, дослідникам вдалося придушити розкладання хряща у мишей, так само як і експресію HIF-2α. На думку дослідників, у miR-455 є потенціал стати новим терапевтичним засобом при лікуванні остеоартрозу.

Остеоартроз — хвороба, що характеризується прогресуючою втратою суглобового хряща. Він може впливати на усі суглобові тканини, що призводить до дисфункції та болю в суглобах, а також до системних та органічних змін, які знижують якість життя, ініціюють або погіршують супутні захворювання й скорочують тривалість життя.

Поточне лікування недугу, як правило, обмежується інвазивною заміною суглобів та симптоматичним лікуванням; тому існує гостра необхідність у виявленні нових механізмів захворювання, які можна використати для розробки більш цілеспрямованої терапії. При остеоартрозі клітинність хряща зменшується внаслідок загибелі хондроцитів, а інші хондроцити активуються цитокінами та факторами росту, що призводить до ініціації катаболічних процесів та аномальної диференціації/функцій, які погіршують позаклітинний матрикс. 

Як раніше інформував портал "Коментарі", споживання молока може запобігти остеоартрозу колінного суглоба — вчені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини