Головна Новини Суспільство Наука та освіта Польську мову в Україні можуть включити до переліку предметів ЗНО
commentss НОВИНИ Всі новини

Польську мову в Україні можуть включити до переліку предметів ЗНО

Уряд розглядає можливість включення польської мови до переліку навчальних предметів

31 січня 2023, 18:02
Поділіться публікацією:

В Україні розглядають можливість включення польської мови до переліку навчальних дисциплін ЗНО. Про це повідомляють в Мінреінтеграції.

Польську мову в Україні можуть включити до переліку предметів ЗНО

Ірина Верещук (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що це питання обговорили під час наради віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук з представниками Міносвіти й Українського центру оцінювання якості освіти в контексті можливості отримання освіти українцями в Польщі та поляками в нашій країні.

На думку Ірини Верещук, таки крок стане запорукою сталого розвитку та безпеки. За її словами, освіта та мова — це головні інструменти для такого об’єднання.

"Маємо переходити до конкретних дій, щоб інтегруватися у європейський простір. Перший крок — вивчення мов країн-сусідів. І цей крок має бути обопільним: поляки готові включити українську мову як іноземну до переліку навчальних предметів. Разом з тим українська сторона має розробити стратегію складання іспитів з польської мови. І якщо для цього потрібно вносити зміни до законодавства, необхідно розпочинати цей процес вже сьогодні", -  завила Ірина Верещук.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Польщі українським біженцям почнуть видавати квартири. Влада Свентокшиського воєводства повідомила, що 1 лютого стартує конкурс серед компаній на реконструкцію, реновацію та модернізацію житлових будинків, які потребують ремонту. Заявки на участь можна буде подавати протягом усього наступного місяця. Згідно з офіційною інформацією, після завершення проекту "оновлені" квартири, з усіма зручностями, меблями та побутовою технікою, будуть надані біженцям з України. У конкурсі матимуть змогу взяти участь благодійні та інші неурядові фонди, органи місцевого самоврядування, установи та інші асоціації. Мінімальна сума співфінансування проекту реконструкції житла – 100 тисяч злотих.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини