Головна Новини Суспільство Наука та освіта Планета розжарюється: вчені розповіли, якою буде погода в світі через 80 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Планета розжарюється: вчені розповіли, якою буде погода в світі через 80 років

Влітку погода в Україні буде нагадувати клімат на Карибах

25 вересня 2020, 10:21
Поділіться публікацією:

До 2100 року планета буде страждати від страшних посух, а середня температура зросте відразу на 4 градуси. Такі прогнози оприлюднили на саміті Всесвітнього економічного форуму. Світових лідерів і бізнесменів закликали негайно почати діяти, щоб уповільнити темпи глобального потепління.

Планета розжарюється: вчені розповіли, якою буде погода в світі через 80 років

Наслідки глобального потепління. Фото: Nacho Doce/REUTERS

Планета розжарюється, і вже до кінця сторіччя це може обернутися справжньою катастрофою. Вчені спрогнозували найгірший сценарій розвитку подій. Згідно з ним, через 80 років середня температура влітку в багатьох країнах може досягати 38-ми градусів за Цельсієм. При цьому настільки спекотна погода буде триматися протягом декількох місяців.

Як саме буде нагріватися Земля вчені показали за допомогою нової візуалізації від EarthTime. Для цього використовували дані лабораторій Climate Central, Climate Impact Lab, Washington Post, а також супутників NASA.

Планета розжарюється: вчені розповіли, якою буде погода в світі через 80 років - фото 2
Планета розжарюється: вчені розповіли, якою буде погода в світі через 80 років - фото 3

Подібний сценарій змусить мігрувати сотні мільйонів людей. Адже деякі території просто виявляться непридатними для життя. Наприклад, кілька міст у Флориді (США) опиняться під водою через підвищення рівня світового океану. Серед них — Маямі та Форт-Лодердейл.

До того ж багато регіонів будуть страждати від страшної посухи та спеки. Наприклад, в країнах Європи з червня по серпень середня температура не опускатиметься нижче 30 градусів за Цельсієм, а в американському Феніксі температура буде триматися на рівні 32 градусів майже 200 днів на рік.

В Україні середня температура до 2100 року також зросте, а клімат буде більше нагадувати той, який зараз характерний для Карибських островів.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, якою, за прогнозами синоптиків, буде зима в Україні цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини