Головна Новини Суспільство Наука та освіта Під землею виявили несподівану знахідку: у сто разів вище Евересту
commentss НОВИНИ Всі новини

Під землею виявили несподівану знахідку: у сто разів вище Евересту

Під землею виявили дві структури розміром із континент

25 серпня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Американські дослідники глибоко під землею виявили дві гігантські структури разючих розмірів. Кожна розміром майже як цілий континент. Висота незрозумілих структур приблизно у 100 разів більша, ніж найвища гора на планеті. Про це інформує Nature Geoscience.

Під землею виявили несподівану знахідку: у сто разів вище Евересту

Під землею виявили знахідку у сто разів вище Евересту, скріншот із відео

Знахідку фахівці виявили на пристойній глибині, яка сягає трьох тисяч кілометрів. Цікаво, що складаються вони з матеріалу, який відрізняється від того, що їх оточує. Едуард Гарнер підкреслив, що фахівцям не було зовсім нічого відомо про те, яке саме походження мають дані гігантські структури. Після їх вивчення вчені зможуть набагато більше дізнатися про те, як відбувалося утворення нашої планети й із яких шарів вона складається.

Структури мають досить дивну форму і нагадують цибулини. З їх допомогою можна отримати нові дані щодо тектоніки плит, а також встановити причини, за якими відбуваються регулярні вулканічні виверження.

Одну структуру знайшли просто під Тихим океаном. Друга знаходиться під Атлантичним океаном і частиною Африки. Варто звернути увагу, що вони набагато тепліші, ніж інші мантійні породи. Крім того, об'єкти відрізняються своїм хімічним складом. Сьогодні це все, що відомо про дивні структури.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA розповіла про те, де крім Землі може існувати життя. Фахівці отримали непрямі докази можливого життя на одному з найбільших супутників в нашій Сонячній системі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA планує створити спеціальний засіб для прання, яким би змогли користуватися астронавти на борту Міжнародної космічної станції. Зараз космонавти просто викидають свій одяг за борт. Якщо фахівцям вдасться створити такий порошок, то це дозволить у майбутньому економити на доставках вантажів у космос. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SVS

25 серпня 2021, 09:11

Неужели нашлась прародина древних укров? )))


Новини