Головна Новини Суспільство Наука та освіта П'ять винаходів жінок, які змінили світ
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять винаходів жінок, які змінили світ

Опубліковано список дивовижних винаходів, які придумали жінки

4 серпня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:
Заведено вважати, що головний двигун прогресу — чоловіки. Однак нерідко в рядах винахідників, учених і першовідкривачів знаходяться видатні жінки.

П'ять винаходів жінок, які змінили світ

Які винаходи придумали жінки (фото з відкритих джерел)

Циркулярна пила

Ткаля Сара "Табіта" Беббіт, яка проживала в американській релігійній громаді, створила перший прототип циркулярної пилки, але не запатентувала її, щоб інші люди могли безперешкодно нею користуватися. Але через три роки опис винаходу в одній із газет виявили два французи й запатентували його.

Склоочисники

Американка Мері Андерсон у 1903 році придумала склоочисники. Така ідея прийшла їй у голову після того, як вона їхала в тролейбусі, водієві якого через хуртовину доводилося дивитися крізь відчинене вікно, щоб спостерігати за дорогою і зупиняти транспорт, щоб прибрати сніг. Незабаром двірники стали обов'язковою деталлю будь-якого автомобіля.

Глушник для автомобілів

Світ навколо нас став трохи тихшим завдяки винаходу американки Ель Долорес Джонс, яка придумала акустичний фільтр для автомобільних моторів. Винахід було запатентовано в далекому 1917 році, він встановлювався на всі машини.

Кевлар

У 1965 році доктор Стефанії Кволек винайшла синтетичний матеріал кевлар. Згодом з цього матеріалу почали робити бронежилети, що врятувало тисячі життів поліціянтів, пожежників і військових.

Силікон

Як не дивно, але силікон винайшла жінка-скульптор, а не пластичні хірурги: Патрісія Біллінгс шукала цементну добавку для міцності своїх скульптур. У підсумку в 1970 році вона створила особливий вид непорушного тинькування, яке було стійким до вогню і відмінно підходило для мистецтва.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що технічний прогрес активно розвиватися і з кожним роком ми можемо спостерігати за новинками, неймовірними відкриттями та пристроями, які змінюють наш спосіб життя. І це лише початок, адже вчені з усього світу продовжують створювати дивовижні винаходи. Які ж із них здатні кардинально змінити наше життя?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини