Головна Новини Суспільство Наука та освіта П'ять символів, про значення яких ви могли не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати

Ці символи мають цікаву історію виникнення

28 лютого 2021, 21:35 comments1344
Поділіться публікацією:

Кожен день ми бачимо безліч знаків і символів, і більшість з них настільки звичні, що ми навіть не замислюємося над тим, який сенс в них вкладено. Представляємо добірку відомих символів, про значення яких ви могли не знати.

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати

найпопулярніші символи та їх значення (фото з відкритих джерел)

Bluetooth

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати - фото 2


Слово Bluetooth — адаптація на англійську мову датського слова "Blаtand" ( "Синьозубий"). Так прозвали колись короля вікінгів Харальда I Синезубого, що жив в Данії близько тисячі років тому. Прізвисько цей король отримав за темний передній зуб. Він об'єднав всі датські племена в одне королівство. Мається на увазі, що Bluetooth робить те ж саме з протоколами зв'язку, об'єднуючи їх в один універсальний стандарт. Знак технології є поєднанням двох скандинавських рун: "Хага" або "Хагалаз" (Hagall) — аналог латинської H, і "Беркана" (Berkana) — латинська B, що відповідає першими літерами імені Харальд Блатанда.

Знак "Сили" (Power)

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати - фото 3


Практично на кожному пристрої є цей знак. І він має особливе значення. Виявляється, що в 40-х роках інженери використовували двійкову систему для позначення окремих вимикачів. 1 означає "включений", а 0 — "вимкнений". В результаті цього був створений особливий знак, який складається з нуля та одиниці.

Символ миру

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати - фото 4

Знак являє собою поєднання семафорних сигналів N і D, що означає "ядерне роззброєння". У семафорній абетці букву N передають, тримаючи два прапори у вигляді перевернутої букви V, а букву D — направивши один прапор догори й другий донизу. Ці два сигнали, накладені один на одного, утворюють форму знака миру.

Символ нескінченності

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати - фото 5

Цей символ в математичному сенсі був введений математиком Джоном Уолліс. Він вперше використав його у своєму трактаті 1655 року "О конических сечениях". Уолліс ніяк не пояснив вибір цього символу для позначення нескінченності, за деякими припущеннями, це міг бути варіант запису числа 1000 римськими цифрами (спочатку виглядала як CIƆ, або CƆ), або букви омега (ω) — останньої букви грецького алфавіту.

Символ долара

П'ять символів, про значення яких ви могли не знати - фото 6

Згідно з однією з версій, символ долара утворений з абревіатури US (United States — Сполучені штати), шляхом накладення літери "U" на букву "S". Менш популярна, але більш авторитетна версія полягає в тому, що символ "$" походить від скорочення слова "песо" у множині. Воно записувалося декількома варіантами — як "Ps", як "Ps" (тобто буква "s" піднята над основною рядком), нарешті, через накладення малої літери "s" на заголовну "p", при цьому остання в кінці XVIII століття скорочується до двох або одній вертикальній лінії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, значення яких буденних речей ви можете не знати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини