Головна Новини Суспільство Наука та освіта П'ять небезпечних рослин, до яких краще не наближатися
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять небезпечних рослин, до яких краще не наближатися

Опубліковано список рослин, які можна зустріти в будь-якому парку, але до них краще не наближатися

24 травня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Є абсолютно нешкідливі й прості, на перший погляд, рослини, які можна зустріти в будь-якому парку, в лугах або гірських лісах, але від них слід триматися якомога далі, інакше при випадковому контакті вас можуть чекати неприємності.

П'ять небезпечних рослин, до яких краще не наближатися

Які рослини можуть викликати свербіж та опіки (фото з відкритих джерел)

Борщівник Сосновського

Якщо побачите великий "кріп" з білими суцвіттями на товстих стеблах — не підходьте і не торкайтеся його. Така рослина називається борщівник Сосновського. Вона має здатність викликати сильні опіки, які довго не загоюються.

Можуть зустрічатися і безпечні види борщівників. Якщо ви — не ботанік і не впевнені, що листя нешкідливі, тоді рослину краще не чіпати.

Пастернак луговий

Це дика трав'яниста рослина, сік якої може викликати хімічні опіки. У ньому є речовини, які підвищують чутливість шкіри до сонячного світла, тому на ній можуть з'явитися плями, висип або пухирі. Найнебезпечнішим пастернак вважається в період цвітіння, тобто в липні-серпні.

Лютик

Ця гарна жовта квітка також може таїти в собі небезпеку. Її сік отруйний і може викликати свербіж із пухирями. При потраплянні в рот і ніс, пилок квітки провокує кашель і спазми гортані.

Отруйний дуб

У складі листя і стебел цього "токсичного дерева" є олія урушіол, яка подразнює шкіру і може викликати алергію, свербіж, висип, пухирі. Фахівці кажуть, що важкі реакції навіть вимагають невідкладної медичної допомоги.

Отруйний плющ

Кожна гілка отруйного плюща закінчується трьома глянцевими листками, тому визначити його не так і складно. Залежно від сезону листя може бути як зеленим, так і гарним жовтим, помаранчевим і навіть червоним.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які кімнатні рослини можуть бути небезпечними для людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини