Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нова небезпека: собачі кліщі атакуватимуть людей через глобальне потепління
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова небезпека: собачі кліщі атакуватимуть людей через глобальне потепління

Глобальне потепління може збільшити кількість заражень небезпечними кліщами, які до цього практично не звертали увагу на людей

16 листопада 2020, 19:30
Поділіться публікацією:

Американські дослідники на прикладі коричневого собачого кліща продемонстрували небезпеку, яка чекає в результаті глобального потепління. 

 Нова небезпека: собачі кліщі атакуватимуть людей через глобальне потепління

Фото з доступних джерел

Науковці попереджають, зміна клімату може призвести до збільшення кількості випадків атаки кліщів від домашніх улюбленців. 

Дослідники провели тести на собачих кліщах, які переносять бактерії, що викликають, наприклад, смертельно небезпечну лихоманку Скалистих гір в США. Науковці виявили, що коли температура повітря піднімається, вони віддають перевагу крові людей, ніж собачій. Тобто можна зробити висновок, що кліщі стануть агресивнішими стосовно людей. 

Результати роботи представили на віртуальному зібрані Американського товариства тропічної медицини та гігієни. 

"Наші напрацювання вказують на те, що погода ставатиме спекотнішою, а тому ризик з боку кліщів, які переносять інфекційні хвороби", — розповіла ветеринарний лікар, доктор, керівник дослідження Каліфорнійського університету Лора Бакус. "Ми виявили, що при температурі 24-38 °C кліщі на 2,5 раза більше обирають людей, а не тварин".

За останні 20 років спостерігається збільшення випадків захворювань, які переносять паразити. Деякі з них піддаються лікуванню, якщо звернутися за допомогою у перші дні укусу кліща.

Серед ускладнень від укусів спостерігається пошкодження судин, запалення серця, легенів та навіть мозку, а також розвивається ниркова недостатність. 

Дослідження демонструє як глобальне потепління може збільшити кількість заражень небезпечними кліщами, які до цього практично не звертали увагу на людей. У природі все більше прослідковується  зв'язок між зміною клімату та його впливом на здоров'я людини. 

Також науковці додають, що в майбутньому лікарям та вченим слід не просто звикнути до цієї небезпеки, а й готуватися до діагностики, лікування та запобігання ризику ураження людини інфекційними кліщами. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли про те, що в зоопарку неподалік Києва народилося жирафеня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини