Neowise відлітає: як побачити найяскравішу комету неозброєним оком

Комета Neowise пролітає над Землею всього раз на 6800 років

Зараз над Землею пролітає унікальна комета Neowise, яку можна побачити лише раз на 6800 тисяч років. Зовсім скоро космічне тіло відлетить, у зв'язку з чим у NASA акцентують увагу людей на те, що варто придивитися в небі до найяскравішої комети. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління по аеронавтиці та дослідженню космічного простору.

Відкрили Neowise або, як її ще називають, C/2020 F3 наприкінці березня цього року космонавти NASA. Здалеку комета являла собою нечітку світлу точку, що рухається по небу. Насправді ж розміри "точки" значні: близько 5 км. Експерти кажуть, що ядро космічного тіла вкрите темними частками, які залишилися з моменту формування - більше ніж 4,6 млрд років тому.

Побачити стародавню комету можна буде в ніч з 22 на 23 липня - саме тоді буде максимальне зближення із Землею. Вчені вже назвали найбільшою космічною подією для землян, оскільки Neowise можна побачити неозброєним оком. Вона є найяскравішою кометою за останні 23 роки, і яскравість її порівнюють із зірками в нічному небі. Найкраще її буде видно у вечірні години на північному заході та близько до горизонту – комета буде розташована нижче та лівіше ковша Великої Ведмедиці.

Раніше ми повідомляли, що в ніч на понеділок, 20 липня, в Росії з радарів зник літак з людьми на борту.