Головна Новини Суспільство Наука та освіта Названий вік, коли людина втрачає мотивацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий вік, коли людина втрачає мотивацію

Для досягнення успіху необхідно зберігати позитивне мислення

28 жовтня 2020, 12:05 comments2822
Поділіться публікацією:

У молодому віці людина дуже "легка на підйом", вона може швидко спалахнути якоюсь ідеєю і почати втілювати її в реальність. Але з віком її мотивація знижується, тому досягати певних цілей стає все важче. Вченим вдалося визначити вік, в якому стан того самого "підйому" починає згасати. Результатами їх дослідження поділився сайт Sciencedirect.

Названий вік, коли людина втрачає мотивацію

Захопленість, завзятість і позитивне мислення — ці якості важливі для кожної людини, яка бажає домогтися успіху. І вони дуже сильно пов'язані між собою, але з віком цей зв'язок починає слабшати, а потім зникає зовсім.

Психолог Гермундур Сігмундссон пояснює, що для досягнення певної мети потрібно бути захопленим своєю діяльністю, бути на 100% відданим своїй справі. Але крім цього, потрібно володіти великим завзяттям, щоб не відступати від своєї мети, якщо на вашому шляху з'являться перешкоди. Але для досягнення успіху важливо ще зберігати позитивне мислення, адже воно дає нам віру в майбутній прорив. Ці три чинники й допомагають людині залишатися мотивованою.

Також вчений зазначив, що зв'язок між цими якостями залишається приблизно на однаковому рівні з 14 до 53 років. А потім вона зникає, при чому "зрушення" починаються, коли ви долаєте кордон в 50 років. У цьому віці людині вже складно залишатися мотивованою, тому що їй важче мобілізувати свою силу волі та ентузіазм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в якому віці мозок досягає піку своїх можливостей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини