Головна Новини Суспільство Наука та освіта Найпростіший спосіб запам'ятати що завгодно
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпростіший спосіб запам'ятати що завгодно

Цей спосіб виявився ефективнішим, ніж запис тексту, перегляд відеоролика та інші методи візуалізації

13 листопада 2020, 21:18 comments1538
Поділіться публікацією:

Якщо ви часто забуваєте про потрібні речі або через кілька хвилин забули те, про що тільки що прочитали в книзі, то знайшовся дієвий спосіб, який допоможе це виправити. Виявляється, для цього потрібно взяти в руки олівець і аркуш паперу.

Найпростіший спосіб запам'ятати що завгодно

Найпростіший спосіб запам'ятати що завгодно. Фото: unsplash

Вчені з Університету Ватерлоо заявили, що літні люди, які часто малюють, можуть в рази поліпшити свою пам'ять після важкої хвороби. Плюс, цю практику можна також використовувати в якості профілактики ризику розвитку деменції чи хвороби Альцгеймера.

Що потрібно робити? Взяти аркуш паперу і намалювати необхідну інформацію у вигляді простих, схематичних зображень — це дійсно вам допоможе, стверджують фахівці.

Експерти пояснюють, чому це працює. Ефективність малювання криється в декількох способах відворення однієї і тієї ж інформації: візуальної, просторової, словесної, семантичної (зберігається значення слова) і моторної (сам фізичний акт малювання). Таким чином, більша частина мозку залишається активною і бере участь в зберіганні конкретної інформації.

Коли наступного разу вам потрібно буде вивчити чи запам'ятати важливу інформацію, не перечитуйте текст десятки разів, а беріть в руки олівець.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про фактор, який серйозно погіршує пам'ять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини