Головна Новини Суспільство Наука та освіта NASA знайшли в нашій галактиці 300 мільйонів населених планет
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA знайшли в нашій галактиці 300 мільйонів населених планет

Більшість з цих планет можуть бути кам'янистими і навіть придатними для життя

6 листопада 2020, 16:04
Поділіться публікацією:

В NASA повідомляють, що ми не одні в Чумацькому Шляху.

NASA знайшли в нашій галактиці 300 мільйонів населених планет

Фото: Научно-популярный журнал

Вчені заявляють про існування близько 300 млн планет зі скелястою поверхнею, які можуть утримувати воду. До такого висновку вчені прийшли після обробки даних з телескопа "Кеплер" з використанням результатів досліджень космічних агентств інших країн. Число, яке назвали в NASA — 300 млн планет. Кількість може бути не точною, їх може виявитися набагато більше. Найближча від Землі планета знаходиться на відстані приблизно у 20 світлових років.

Керівник дослідження Стів Брайсон зазначає, що більшість з цих планет можуть бути кам'янистими та навіть придатними для життя.

В рамках дослідження до поставлених завдань вчених був пошук зірок в галактиці Чумацький шлях, які за віком і температурі схожі на Сонце і екзопланети з приблизно такими ж характеристиками, які є у Землі. При пошуку враховували відстань планет до зірок, щоб вода на поверхні залишалася в рідкому стані. До слова, раніше вчені оцінювали планети на придатність до проживання, не враховуючи температурні характеристики. За допомогою нових даних, вчені відновили тривимірну карту нашої галактики.

Вчений-дослідник NASA Раві Коппарапу зазначає, що результати місії Gaia Європейського космічного агентства (ESA), допомогли поглянути на ці планети і їх зірки по-іншому. Також команда вчених повідомили, що звузили коло до 7% зірок, схожих на Сонце, біля яких можуть бути 75% заселених планет.

"Коментарі" також повідомляли, що в NASA підтвердили, що на сонячній стороні Місяця є вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини