Головна Новини Суспільство Наука та освіта NASA випустила на орбіту один із найпотужніших супутників для огляду Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA випустила на орбіту один із найпотужніших супутників для огляду Землі

Супутник вилетів у простір на ракеті "Атлас" з бази Ванденберг.

28 вересня 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

На орбіту з Каліфорнії вийшов один із найпотужніших супутників "Landsat-9". Про це повідомляє BBC.

NASA випустила на орбіту один із найпотужніших супутників для огляду Землі

Супутник "Landsat-9", фото ULA

"Landsat-9" є продовженням серії супутників, що спостерігають за землею вже впродовж 50 років. Супутник вилетів у простір на ракеті "Атлас" з бази Ванденберг.

Це вже дев'ятий космічний корабель із серії "Landsat", який готовий взяти на себе відповідальність за збереження спадщини, говорять у NASA. "Landsat" за свою історію вже порахував зростання мегаполісів, поширення сільського господарства та зміни контурів лісу, пустель і льодовиків. Також супутник використовували для моніторингу поведінки різноманітних тварин з орбіти — від антилоп гну до дятлів та моржів.

"Ми зібрали дивовижну історію того, як планета змінилася за останні півстоліття. Наприклад, ми можемо побачити природні порушення, що відбуваються (такі як) пожежі, урагани та спалахи комах; а потім довготривале відновлення екосистем, яке відбувається протягом десятиліть після цього. І ми можемо конкретно подивитися на клімат та вплив кліматичних змін на екосистеми. Ми відтворили на карті райони із збільшеним рослинним покривом у високих широтах через потепління клімату. Ми також бачили, що зони рослинності зменшуються у зв'язку з обмеженням води" напівзасушливе середовище", - пояснив доктор Джефф Масек, науковий співробітник проекту NASA Landsat-9.

"Landsat-9" дозволятиме вченим вчасно виявляти проблеми. Дані з супутнику будуть безкоштовними та відритими. Отримати доступ може будь-хто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вертоліт NASA здійснить новий політ над поверхнею Марса. Фахівці розповіли, що розріджений марсіанське повітря робить такі польоти все більш і більш складними. Майбутній переліт робота буде простішим у порівнянні з іншими розвідувальними місіями, які апарат здійснював для допомоги шестиколісному роверу Perseverance.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини