Головна Новини Суспільство Наука та освіта NASA будують мегаракету для доставки людей на Місяць та Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA будують мегаракету для доставки людей на Місяць та Марс

Nasa спільно з компанією Boeing працювали над індивідуальними випробуваннями ракети

13 листопада 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

У південній частині Міссісіпі, недалеко від кордонів штату Луїзіана  встановили головний  елемент конструкції. 

NASA будують мегаракету для доставки людей на Місяць та Марс

Фото: BBC

NASA готується до останніх випробувань велетенської ракети через кілька тижнів. Гігантський помаранчевий циліндр прикріплений на величезній сталевій конструкції, яка отримала назву "Випробувальний стенд B-2". Конструкція розташована на території Космічного центру імені Стенніса випробувального центру NASA. 

Ракета вища за Статую Свободи та дорівнює 65 м у висоті. Гігантський циліндр під назвою Space Launch System (SLS) – це серцевина корабля, яка складається з каскаду. Апарат працюватиме на рідкому паливі та матиме два реактивних прискорювачі на твердому паливі. 

Транспортний засіб зможе забезпечити величезну реактивну тягу, що дозволить "закинути" астронавтів на супутник Землі. Повідомляється, що перших астронавтів відправлять Місяць у 2024 році в рамках програми "Артеміда", яку очолює NASA. 

Після 10-річної розробки ракети SLS, науковці нарешті наближаються до фінальної стадії. У січні апарат транспортували на полігон Космічного центру імені Стенніса, де за допомогою кранів підняли у вертикальне положення. 

"Коли ви побачите апарат у зібраному виді з бортовою радіоелектронікою, баками з рідким воднем та рідким киснем, то зрозумієте – це неймовірний транспортний засіб", — повідомляє Райан Маккіббен керівник робіт Космічного центру імені Стенніса. 

NASA будують мегаракету для доставки людей на Місяць та Марс - фото 2

Повідомляється, що  Nasa спільно з компанією Boeing працювали над індивідуальними випробуваннями апарату. Вони включали встановлення бортової електроніки (пілотажно-навігаційну систему) та оцінку продуктивності різних систем та компонентів, а також проводили моделювання неполадок. 

"Нам дуже пощастило, що ми змогли провести ряд перевірок та перевірити апарат на  герметичність", — додає Маккіббен. 

Етап генерального тестування включатиме повне завантаження усіх резервуарів рідким воднем, паливом та рідким киснем. Після чого інженери зберуть дані та проаналізують їх на предмет того, чи система працює належним чином. 

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли про найбільшу та унікальну колекцію рідкісних фото NASA, яку виставили на аукціоні у Нью-Йорку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини