Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому "оновили" в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому "оновили" в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото)

Місцеві мешканці й користувачі соцмереж кардинально розділилися з приводу оцінки такої творчості

1 липня 2021, 14:51
Поділіться публікацією:

Фото незвичної реставрації пам'ятника відомому козацькому діячу опублікував засновник Асоціації архітекторів Одеси Nick Chepelev. У селі Кунин, що на Львівщині, громадська організація розфарбувала монумент Богдану Хмельницькому в яскраві кольори, не забувши прикрасити постамент і своїм логотипом. 

На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому "оновили" в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото)

"Яскрава" реконструкція монументу Богдана Хмельницького. Фото: Nick Chepelev

Цитата: "Ще одну пам’ятку архітектури, а саме пам’ятник Богданові Хмельницькому, що в Кунині, відреставрувала громадська організація “Твори добро+”.

Цитата: "Отче! прости им, ибо не ведают, что творят", — прокоментував фотографії до і після "реконструкції" архітектор.

На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому ”оновили” в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото) - фото 2

На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому ”оновили” в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото) - фото 3

Місцеві жителі та користувачі соцмереж полярно сприйняли подібну реконструкцію. Комусь не сподобались дуже "ванільні" кольори, якими прикрасили Богдана, хтось обурювався, що взагалі пам'ятник розмалювали, а не провели повноцінну реконструкцію, а дехто писав, що громадська організація зайнялася саморекламою, а не повноцінною "реновацією" пам'ятки, яку створив ще у 1966 році вітчизняний скульптор Іван Кушнір.

"А что не так? Получилось красиво. Просто многие не понимают китч. А зря", — пишет Андрей Мельников.

"Прям как в Африке, там тоже памятники так разукрашивают", — Віталій Мілевич.

"А мені подобається, ДУЖЕ! Бо воно — відверте! (чесне!) Дуже шкодую, що тачанку не розмалювали як героїв Діснея! Актуальненьке!", — надихається Ute Kilter.

На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому ”оновили” в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото) - фото 4

"Вони йому помстилися за Переяславську зраду...", "Это — Жек-арт", "Це ж Бетмен!" — глузують інші дописувачі. 

На Львівщині пам'ятник Богдану Хмельницькому ”оновили” в стилі героїв Діснею та статуй римських імператорів (фото) - фото 5

Нещодавно "Коментарі" розповідали, як індіанці Колумбії ставляться до пам'ятників європейських дослідників та історичних діячів, які створили цю країну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини