МОН пропонує школам продовжити канікули на час січневого локдауна

Відомство спирається на вимогу ЗУ "Про загальну середню освіту"

Міносвіти і науки пропонуємо середнім навчальним закладам продовжити зимові канікули на час локдауна, який буде введений по всій території України з 8 до 24 числа наступного місяця. Главам місцевих департаментів освіти вже направили відповідні вказівки. Про це служба по зв'язках з громадськістю відомства. У Міністерстві посилаються на заборону відвідувати школи як державної, так і приватної видів власності, тому установи можуть на цей час відпустити учнів на відпочинок.

"Міністерство рекомендує розглянути можливість, при необхідності, оголосити на цей час канікули з урахуванням положень частин 3 і 4 статті 10 закону" Про загальну середню освіту ", - йдеться в заяві прес-служби.

Також відомо, що МОН просить адміністрації навчальних закладів організувати в цей період навчання в дистанційній формі, використовуючи ресурс "Всеукраїнська школа онлайн".

Раніше "Коментарі" писали про те, що Міністерство освіти і науки України запустило портал "Всеукраїнська школа онлайн". За словами виконуючого обов'язки міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, платформа необхідна для всіх учасників навчального процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання при пандемії.

Крім того, порталу стало відомо, що нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив, що 8 січня на території країни почне діяти посилений карантин. Але все буде залежати від кількості нових випадків захворювання коронавірусів. Якщо українці почнуть активніше вболівати COVID-19, то карантинні обмеження введуть і раніше. А можуть і зовсім перенести на лютий. Про це сказав Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він вважає, що якщо локдаун не почне діяти в січні, як планується, то його будуть екстрено вводити в лютому. Це станеться за умови великого зростання кількості хворих.