Головна Новини Суспільство Наука та освіта Міністр освіти розповів, скільки педагогів в Україні отримають вакцину від коронавирусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр освіти розповів, скільки педагогів в Україні отримають вакцину від коронавирусу

Сергій Шкарлет обіцяє вакцинувати педагогів двічі

1 червня 2021, 23:04
Поділіться публікацією:

В Україні є 209 тис. Доз вакцини від коронавірусу фірми Pfizer, яку направлять для вакцинації педагогів. Про це порталу "Коментарі" розповів Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Міністр освіти розповів, скільки педагогів в Україні отримають вакцину від коронавирусу

Вакцинація педагогів в Україні

За словами глави Міносвіти, вакцинація співробітників різних навчальних закладів в нашій країні почалася тиждень тому. Зараз добровільно отримали щеплення від коронавірусу тільки 32% педагогів.

Шкарлет також підкреслив, що співробітники сфери освіти отримають вакцину фірми Pfizer. При цьому в нашій країні сьогодні досить доз препарату для того, щоб вакцинувати всіх педагогів по два рази.

У Міністерстві освіти та науки відзначають, що на сайті відомства найближчим часом з'явиться окремий розділ, на якому можна буде в реальному часі відстежувати, в яких регіонах і скільки викладачів отримали вакцину, адже сьогодні щеплення від коронавірусу вчителям роблять тільки в декількох областях. Крім того, за словами Шкарлета, ця система не буде самостійною — вона повинна підтягувати дані Міністерства охорони здоров'я, адже це їх зона відповідальності.

Раніше "Коментарі" писали, що з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат.

Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також стали відомі дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися в нашій статті.

Нещодавно ми повідомляли, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

Додамо, що Всесвітній банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини