Головна Новини Суспільство Наука та освіта Марсохід Perseverance передав на землю перші в історії звуки іншого косміного корабля на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід Perseverance передав на землю перші в історії звуки іншого косміного корабля на Марсі

Марсохід Perseverance вловив звуки лопатей вертольота на "червоній планеті"

8 травня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

"НАСА" здобуло  файл із записом перших в історії звуків іншого космічного корабля з Марса, зняте марсоходом Perseverance, який приземлився на планету в 18 лютого. Про це повідомляє прес-служба NASA.

Марсохід Perseverance передав на землю перші в історії звуки іншого косміного корабля на Марсі

Марсохід Perseverance - фото: envirotecmagazine

Вчені повідомляють, що мікрофон Perseverance зміг спіймати звук лопатей космічного гелікоптера, що хоч і обертаються з шаленою швидкістю: 2537 об./хв, але значно приглушуються атмосферою Марсу.

Крім особливостей атмосфери "червоної планети", запису звуку заважали й марсіанські вітри, але надчутливому мікрофону все ж вдалося вловити шум космічного корабля. За допомогою маніпулювання частотами вчені з NASA змогли виокремити "чистий" звук. На їхню думку, цей запис є "золотою жилою" для вивчення атмосфери на Марсі.


Нагадаємо, що 22 лютого 2021 року НАСА отримало перше в історії відео з Марса, зняте марсоходом Perseverance, який приземлився на "червону планету". Це стало першим в історії повноцінне відео з Марсу. Шестиколісний робот-астробіолог — п'ятий марсохід, який НАСА висадило на Марс.

Зазначимо, що це найбільший і досконалий марсохід, який агентство будь-коли відправляло на Червону планету. Він буде збирати дані та шукати ознаки давнього життя в кратері, в якому, як передбачається, близько 3,9 млрд років тому було озеро. Цей момент став кульмінацією багаторічної підготовки вчених НАСА. Подивитися, як відбувався процес посадки марсоходу можна було на прямій трансляції з диспетчерської НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія.

Також американському космічному агентству NASA вдалося створити унікальну віртуальну фотокабіну з видами Марсу, на тлі яких може сфотографуватися кожен охочий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини