Головна Новини Суспільство Наука та освіта Магнітні бурі у червні 2021: які дні найнебезпечніші
commentss НОВИНИ Всі новини

Магнітні бурі у червні 2021: які дні найнебезпечніші

У Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН розповіли, в які дні будуть магнітні бурі в червні 2021 року

1 червня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Зміни сонячної активності відбуваються регулярно, і вони здатні впливати на самопочуття метеозалежних людей. Але в перший місяць літа ми зможемо відпочити від магнітних бур, оскільки їх багато не очікується.

Магнітні бурі у червні 2021: які дні найнебезпечніші

Магнітні бурі у червні 2021 / фото: magann | Getty Images/iStockphoto

Згідно з даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН в поточному місяці відбудеться всього одна сильна магнітна буря — 16 червня. Її рівень буде G1, а значить погіршення самопочуття може наступити напередодні, 15 червня і триватиме до 17 числа.

Несерйозні спалахи на Сонці очікуються 2 і 3 червня, а також через тиждень — 8 і 9 числа. Їх вплив зможуть відчути лише метеозалежні люди, але він буде не дуже значним. Можливо, буде турбувати головний біль, стрибки артеріального тиску і безсоння. Також можуть відбутися зміни в емоційному стані, а саме з'явиться дратівливість, злість, пригнічений настрій, слабкість, апатія і т. д.

Для того, щоб мінімізувати шкоду магнітних бур на стан організму, експерти радять більше гуляти на свіжому повітрі, контролювати режим сну і харчування, а також уникати сварок і конфліктних ситуацій. З раціону в "небезпечні" дні червня краще виключити жирну, смажену і гостру їжу, а також алкогольні напої.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо з кожним перепадом погоди ви відчуваєте біль в суглобах, то вам не з чуток знайома така проблема як метеозалежність. Особливо часто на погоду реагують люди з хронічними серцево-судинними захворюваннями. Сімейний лікар Віктор Сидоренко розповів, яких порад потрібно дотримуватися тим, хто страждає метеозалежністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tesis.lebedev.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини