Головна Новини Суспільство Наука та освіта Людство на порозі катастрофи: вчені попередили про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство на порозі катастрофи: вчені попередили про небезпеку

Глобальне потепління вже зробило повсякденне життя нестерпним для мільйонів людей

29 жовтня 2021, 09:33
Поділіться публікацією:

Вчені прогнозують, що збільшення середньої температури на планеті може вплинути на людство. Зростаючі "хвилі тепла" можуть обернутися катастрофою для всієї Землі. Про це пише УНІАН, посилаючись на профільне видання phys.org.

Людство на порозі катастрофи: вчені попередили про небезпеку

Людство на порозі катастрофи: вчені попередили про небезпеку - фото: УНН

Зазначається, що зростання температурних показників – рушійна сила для утворення інтенсивних пожеж у лісах, посухах, водних катаклізмів. А збільшення кількості "хвиль тепла" потенційно фатально як для сільського господарства, так і для населення планети в цілому.

За словами кліматолога, голови французького агентства "Пьер" Роберта Вотара, повінь може спричинити кілька десятків смертей, а от коли йдеться про "хвилі" спеки, то кількість жертв може вимірюватися тисячами.

"І ми знаємо, що ці "хвилі" тепла примножуються", — попередив учений.

Згідно зі звітом Організації Об'єднаних Націй (ООН), якщо температура на планеті збільшиться на два градуси за Цельсієм, то чверть людства може стикатися з "хвилями тепла" не рідше ніж один раз на п'ять років.

Втім, глобальне потепління вже зробило нестерпним життя мільйонів людей. Температура зростає і в найспекотнішому регіоні Землі – Долині Смерті у Сполучених Штатах Америки. За останні два десятиліття там стало набагато тепліше, ніж було.

Вчені попереджають, якщо для уповільнення змін клімату не буде вжито заходів, то температурні показники та нестерпні "хвилі тепла", які вони спричинять, будуть лише смертоноснішими.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" говорилося, що в ООН попереджають про нову кризу, що торкнеться всього світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини