Головна Новини Суспільство Наука та освіта Людство може залишитися без шоколаду: причина зникнення та терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство може залишитися без шоколаду: причина зникнення та терміни

Шоколадному дереву потрібні особливі умови для росту та розвитку

8 березня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Невдовзі людство може залишитися без найулюбленішого десерту — шоколаду. Про це повідомили на офіційній сторінці Організації Об'єднаних Націй в Facebook.

Людство може залишитися без шоколаду: причина зникнення та терміни

Шоколад може зникнути з планети - в чому причина та коли це станеться. Фото: lenta.ru

Згідно з повідомленням, людство може втратити шоколад до 2040 року. Відбудеться це через кліматичні зміни на планеті.

Річ у тому, що шоколадне дерево може рости тільки на вузькій смузі вздовж екватора між 20º північної і південної широти, де клімат досить теплий і вологий. До того ж дерева какао одразу потерпають від прямого сонця. Також дерева треба захищати від поривів вітру, який може їм нашкодити. Ці особливості враховуються на плантаціях. 

Проте якщо клімат зміниться, не всі плантації зможуть забезпечити дані умови та температуру. Тому деревам буде складніше рости та родити.

Нині найбільший виробник шоколаду та какао — Кот-д'Івуар. На цю державу припадає 30 відсотків річного врожаю в усьому світі. Також найулюбленіший солодкий продукт людства виробляють в Індонезії, Гані, Нігерії, Бразилії, Камеруні, Еквадорі, Домініканській республіці, Малайзії, а також Колумбії.

У дитинстві нас часто лякали, що шоколад шкідливий для здоров’я. Особливо, звісно, від солодощів, за переконаннями дорослих, страждали зуби. Це не так далеко від правди, але у помірних дозах шоколад несе чимало користі для людського організму. Про вісім причин ласувати шоколадками читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, як приборкати тварину в період статевої активності. Поради та головні настанови від столичного ветеринара читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зелёная Плесень

29 травня 2021, 14:47

Петя научит всех как делать шоколад без какао


Новини