Головна Новини Суспільство Наука та освіта Локдаун закінчився, а «дистанційка» — ні: у яких областях України не відкрилися школи
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдаун закінчився, а «дистанційка» — ні: у яких областях України не відкрилися школи

Сфера освіти функціонує із дотриманням усіх необхідних карантинних вимог

25 січня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Із 25 січня більшість українських школярів повернулася до очної форми навчання, себто безпосередньо за парти. Про кількість учнів, які так і залишилися на "дистанційці", на своєму Telegram-каналі повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Локдаун закінчився, а «дистанційка» — ні: у яких областях України не відкрилися школи

Більшість українських учнів повернулися до шкіл. Фото: Halfpoint - stock.adobe.com

Так, за словами чиновника, майже по всій території держави навчальні заклади розпочали стандартний очний процес навчання. Подекуди залучаються змішана і дистанційна форми.

Варто зазначити, що поки в Україні немає жодної області, де школярі б повернулися до стандартного (до-карантинного) навчання на всі 100%. Максимально до цього показника наблизилися Одеська, Хмельницька, Дніпропетровська, Волинська, Донецька, Чернігівська, Івано-Франківська та Житомирська області. Не відстає від них і м.Київ.

Черкащина, Луганщина, Сумщина, Київщина, Херсонщина та Харківщина відкрили двері 91-99% наявних шкіл. Дуже близький показник і на Миколаївщині, однак тут учні різних класів здобуватимуть освіти у різний спосіб. Так, представники початкової (1-4 класи) та старшої (9, 11 класи) ланок навчатимуться в очному режимі, інші школярі — за змішаною формою.

58-70% шкіл працюють в Чернівецькій, Кіровоградській та Запорізькій областях.

В усіх інших регіонах України переважають змішана та дистанційна форма навчання, не зважаючи на завершення жорсткого карантину.

"У Тернопільській області учні молодших класів відвідують уроки у звичному режимі, а школярі 5-11 класів навчаються за змішаною формою. У Вінницькій області 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи – за змішаною формою. У Рівненській, Львівській та Закарпатській областях переважно очна та змішана, частково – дистанційна форми навчання", — написав міністр.

Слід зазначити, що Полтавська область є чи не єдиною, де відсоток повернення дітей до очного навчання — найменший. В регіоні переважає дистанційна та змішана форми.

Крім того, Сергій Шкарлет нагадав, що всі освітні заклади в Україні працюють згідно із карантинними нормами. І якщо дитячі садочки та школи можуть функціонувати у звичному режимі, то заклади профтехосвіти мають право відвідувати групи студентів, кількість яких не перевищує 20 осіб.

Якщо у будь-якому із закладів освіти понад 50% учнів (студентів) та представників персоналу перебуває на самоізоляції через контакт із хворим на коронавірус, очне навчання має бути перерване.

Раніше "Коментарі" розповідали, які карантинні вимоги діють по всій Україні від 25 січня 2021 року.

Також на порталі можна дізнатися про підвищення зарплат вчителям у поточному році, анонсоване Кабміном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини