Головна Новини Суспільство Наука та освіта Лікарі розповіли, чому не можна будити сновид
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, чому не можна будити сновид

Доктор Марк Маховальд зі Стенфордського університету пояснив, чому не варто будити сновид

5 липня 2021, 00:40
Поділіться публікацією:

Деякі люди страждають на сновидство — типом парасомнії, при якому вони здійснюють будь-які дії, перебуваючи в стані сну. І медики кажуть, що будити їх вкрай небажано. Що може статися?

Лікарі розповіли, чому не можна будити сновид

чому не можна будити сновид (фото з відкритих джерел)

Мабуть, кожна людина чула про те, що не варто будити сновид. Йому просто потрібно допомогти дістатися до свого ліжка, щоб він сам собі не нашкодив. Доктор Марк Маховальд зі Стенфордського університету каже, що раніше люди вважали, що під час сну душа залишає тіло і якщо сновиду розбудити, то він приречений на бездушне блукання. Але на сьогодні, вчені більш детально вивчають різні розлади сну і розуміють, що відбувається в мозку людини, який може несвідомо ходити по ночах. Вони пояснили, що під час фази глибоко сну мозок людини може стати активним, щоб той міг рухатися, але не настільки, щоб повністю прокинутися. Тобто деякі частини мозку не сплять, в той час, як інші міцно сплять. Вчені припускають, що цей дисбаланс між станами й викликає сновидство.

Так чому ж не можна будити сновид? Медики кажуть, що різке пробудження викличе шок у людини, і її реакція може бути непередбачуваною. Існує ризик дезорієнтації людини, вона може сильно злякатися, стати агресивною або проявити будь-яку іншу емоцію, наприклад, почати захищатися. Тому, щоб не виникло неприємних інцидентів дослідники радять просто допомогти сновиді дістатися до ліжка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що хороший сон благотворно впливає не тільки на здоров'я, але і на зовнішність. Якщо хочете зберегти свою шкіру красивою й уповільнити процеси старіння, тоді прислухайтеся до наступних правил, які важливо дотримуватися перед сном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини