Головна Новини Суспільство Наука та освіта Корейські науковці допоможуть очищати Чорнобиль від радіоактивних матеріалів
commentss НОВИНИ Всі новини

Корейські науковці допоможуть очищати Чорнобиль від радіоактивних матеріалів

Представники ЧАЕС виконають дезактивацію фрагментів бетону та металу, які мають високий рівень радіоактивного забруднення

27 жовтня 2020, 17:40
Поділіться публікацією:

Корейські та українські дослідники спільно працюватимуть в Чорнобилі над дезактивацією радіоактивно забруднених матеріалів, повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження на своїй сторінці у Facebook.

Корейські науковці допоможуть очищати Чорнобиль від радіоактивних матеріалів

Фото: liga.net

Заступник директора з поводження з радіоактивними відходами Олександр Скомарохов повідомив, що договір щодо співпраці вже підписали. 

Згідно угоди представники станції виконуватимуть очищення від бетонних та металевих фрагментів, які мають високий рівень радіоактивного забруднення. Спецроботи проводитимуть за технологією та процедурами корейською сторони – KAERI (Корейський інститут досліджень атомної енергії).

"Це взаємовигідне співробітництво. KAERI має технічні розробки, які спрямовані на дезактивацію радіоактивно забруднених поверхонь, однак випробувати ці технології на реальних, а не штучно забруднених поверхнях, не може, оскільки подібні забруднення в Кореї на сьогодні відсутні", — повідомляє Скомарохов.
 
За його словами, ЧАЕС при виведенні станції з експлуатації, не припиняє шукати засоби і технології, які допоможуть дозволити виконувати дезактивацію матеріалів якісно, а також значно знизити радіоактивні відходи.

"Таким чином, майданчик ЧАЕС є свого роду лабораторним полігоном для випробування запропонованої фахівцями KAERI технології", — повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження на своїй сторінці фейсбуці.


Упродовж проведення робіт, які триватимуть до кінця наступного року, будуть вилучені елементи з відомими характерними забруднення. Окрім бетонних фрагментів конструкцій опрацюють також металеві пластини з нержавіючої й  вуглецевої сталі, шляхом пінної дезактивації.

У повідомленні додають, що при отримані позитивного результату випробування Чорнобильська Атомна Електростанція отримає додаткову до наявних технологію дезактивації з правом використання виключно на промисловому майданчику станції.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що Китай запустив нові супутники дистанційного зондування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини