Головна Новини Суспільство Наука та освіта Компанії-словники оприлюднили найбільш популярні терміни 2020 року - всі вони пов'язані з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанії-словники оприлюднили найбільш популярні терміни 2020 року - всі вони пов'язані з коронавірусом

Наприклад, кількість пошукових запитів слова «пандемія» виросла на близько 116 тисяч відсотків

30 листопада 2020, 22:21
Поділіться публікацією:

Слово "Пандемія" (pandemic) стало найбільш популярним словом в цьому році. Таких висновків прийшли провідні словники англійської мови Merriam-Webster та Dictionary.com. Представники обох компаній кажуть, що саме це слово в різних його інтерпретаціях стало тим, яке найчастіше шукали у світовій мережі.

Компанії-словники оприлюднили найбільш популярні терміни 2020 року - всі вони пов'язані з коронавірусом

В Merriam Webster кажуть, з того моменту, як ВООЗ оголосила стан пандемії у світі через коронавірус, кількість випадків, коли шукали слово "пандемія" виросла на близько 116 тисяч відсотків, якщо порівнювати зі статистикою пошуку даного слова в той же період 2019 року. 

Далі за рейтингом в пошуку йдуть слова – "безсимптомний" (asymptomatic), "карантин" (quarantine) та, звісно, "коронавірус" (coronavirus). Згодом в побут прийшов термін  "COVID-19". Набрав він своєї популярності протягом місяця після його першого застосування.

Більш широковживаними поза професійним полем стали словосполучення  "соціальне дистанціювання" та "колективний імунітет". В повсякденність увійшли такі терміни як "епідеміологія" та "соціальна поведінка". Кількість пошукових запитів та використання цих словосполучень постійно зростає. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що ВООЗ перелічила головні версії інфікування вірусом COVID-19 "нульового" пацієнта.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини