Головна Новини Суспільство Наука та освіта Коли Україна здійснить першу місію на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна здійснить першу місію на Місяць

На поверхню Місяця доставлять техніку

30 серпня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Наукову місію на Місяць українсько-британська компанія Spacebit хоче запустити найближчим часом. Про це пише УНІАН.

Коли Україна здійснить першу місію на Місяць

Україна здійснить першу місію на Місяць, фото frontlinesmedia

Перша місія на супутник Землі відбудеться вже у 2022 році. За словами засновника і генерального директора Spacebit Павла Танасюка, місія проходитиме за програмою NASA Clips.

Тоді на поверхню Місяця доставлять техніку, щоб проводити наукові дослідження та вимірювати рівень радіації та робити інші заміри. Камера фіксуватиме все, що відбуватиметься навколо. Техніку наразі тестують українські інженери і працівники заводів "Меридіан" і КБ "Південне".

Космічна місія проходитиме за участі українських підприємств, американських партнерів, компанії Astrobotic Technology та компанії ULA.

У 2021 році Українське космічне агенство запустить супутник "Січ-2-1". Всього буде запущено 7 супутників.

Як писав портал "Коментарі", небесне тіло під назвою 2010 RJ53 максимально наблизиться до нашої планети дев'ятого вересня. Він цей момент відстань між ним і Землею буде близько 366 тисяч кілометрів. Це означає, що в момент максимального зближення він буде перебувати ближче до нас, ніж Місяць.

Також ми повідомляли, що французький астронавт Томас Песке показав як виглядає бурхливий ураган під назвою "Іда" з космосу. Нові фотографії були зроблені з борту Міжнародної космічної станції (МКС). Томас в пості зі знімками зазначив, що подібні потужні урагани все частіше відбуваються на нашій планеті, завдаючи все більше шкоди.

Ми інформували про те, що NASA показало з космосу, як ніч перетворюється на день. Знімок був зроблений астронавтами з борту Міжнародної космічної станції, коли вона перебувала на орбіті у 263 милях над південно-східним узбережжям Бразилії в точці орбітального сходу сонця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

30 серпня 2021, 16:05

хотелось бы услышать хорошие новости об Украине, но почемуто кажется что это опять фейк.


Новини