Головна Новини Суспільство Наука та освіта "Кліматичні лицеміри": Канаду, Норвегію та Великобританію звинуватили у глобальному забрудненні клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

"Кліматичні лицеміри": Канаду, Норвегію та Великобританію звинуватили у глобальному забрудненні клімату

Хоча ці країни і позиціюють себе чемпіонами з клімату, вони продають брудне паливо іншим, що спричиняє величезні викиди шкідливих речовин в атмосферу

17 лютого 2021, 22:41
Поділіться публікацією:

Дослідники міжнародної телерадіокомпанії CNN звинувачують Великобританію, Норвегію та Канаду у лицемірстві, адже попри їхнє позиціювання себе як найчистіших країн світу та поборників шкідливих викидів в атмосферу, вони наживаються та провокують самі причини зміни клімату.

"Кліматичні лицеміри": Канаду, Норвегію та Великобританію звинуватили у глобальному забрудненні клімату

Розробка вугільних шахт у Канаді. Фото: джерело

У столиці Норвегії Осло вуличні ліхтарі працюють від поновлюваних джерел енергії, світло реагує на рух і гасне, коли поручи нікого нема. Громадський транспорт також працює на альтернативних джерелах енергії, більше половини нових авто — електрокари. У країні навіть є шосе для бджіл.

"Єдина проблема. Усі ці надекологічні іновації фінансуються "брудними" нафтовими грошима. Оскільки Норвегія є не лише захисницею клімату, але й великим експортером викопного палива. І не планує здавати свої позиції", — йдеться у дослідженні.

Втім, Норвегія не єдина, хто пропагує сталий розвиток, та одночасно наживається на тому, що спричиняє зміни клімату. У цьому році Великобританія прийматиме серйозний кліматичний саміт, але це не заважає їй розглядати можливість відкриття нової вугільної шахти. А Канада, яка сама себе називає лідером у сфері охорони довколишнього середовища, інвестує податкові гроші у приречений проект нафтопроводу.

У дослідженні розповідають, що не лише ці країни є виробниками "брудного" викопного палива. Але саме вони відомі тим, що лицемірно позиціюють себе чемпіонами з чистого клімату.

Формально кожна країна несе відповідальність лише за ті викиди парникових газів, які виробляються на її території. Згідно міжнародних угод, Великобританія, Канада та Норвегія можуть не переживати через викиди в атмосферу, які викликані спалюванням їхньої нафти, газу та вугілля в інших країнах світу.

Для довідки: Паризька кліматична угода 2015 року зобов'язала світ скоротити виробництво викопного палива на 6% на рік в період з 2020 до 2030 року, аби не допустити через парниковий ефект підвищення температури в атмосфері, яка спричиняє глобальне потепління та підвищення рівня води у світовому океані.

Нещодавно вчені розповіли, до яких катастрофічний наслідків може призвести зміна клімату. "Коментарі" повідомляли, що глобальне потепління спричиняє повені та мільярдні збитки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини