Головна Новини Суспільство Наука та освіта Китайський космічний зонд успішно сів на поверхню Місяця - опубліковано історичне відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський космічний зонд успішно сів на поверхню Місяця - опубліковано історичне відео

Китай стане третьою країною, яка доставила місячний грунт на Землю

1 грудня 2020, 21:27
Поділіться публікацією:








Китайська автоматична місячна станція "Чан'е-5" вдало примісячилася на поверхню супутника нашої планети.

Китайський космічний зонд успішно сів на поверхню Місяця - опубліковано історичне відео

Посадка зонда сталася в районі вулканічного піку Рюмкер в межах Океану Бур.

"Чан'е-5" буде перебувати на Місяці 14 днів, до тих пір, поки місце примісячення буде висвітлюватися Сонцем — літальний апарат не забезпечений радіоізотопними нагрівачами, розрахованими на різке похолодання з приходом місячної ночі. За цей час їй належить зробити свердловини глибиною до 2 м, з яких зібрати близько 2 кг місячної породи для доставки на Землю. Тривалість перебування в космосі "Чан'е-5" складе 23 діб.

Зразки ґрунту з земного супутника будуть передані на орбітальний модуль в спеціальному пристрої, а далі — на Землю, в КНР, провінція Внутрішня Монголія.


Раніше "Коментарі" писали про те, який на МКС туалет, як астронавти миються, займаються спортом, їдять і сплять. Прості речі, які ми, не замислюючись, виконуємо кожен день, у деяких викликають певні труднощі.

Крім того, портал "Коментарі" розповів про те, як російський космонавт Сергій Кудь-Сверчков відкрив таємницю, чим харчуються на Міжнародній космічній станції. Відповідне відео він опублікував у своєму твіттері. Чоловік розвіяв головний міф, який з дитинства вводив в оману людей. Виявляється, їжа в тюбиках давно не використовується жодною країною, яка відправляє фахівців в космос. Головний раціон космонавтів — сублимированная сушка, звичайні консерви, хліб. Крім основного набору продуктів, в раціоні враховуються головні побажання космонавтів. Тому там можна знайти фрукти, соуси, молоко згущене, пюре з кураги, імбирне печиво, крекер, горіхи, соки, чай і какао, білугу і осетра, борщ.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини