Головна Новини Суспільство Наука та освіта Китайські вчені створили унікальний вид рису
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські вчені створили унікальний вид рису

Новий рис набагато корисніше інших сортів

30 серпня 2020, 18:55 comments1050
Поділіться публікацією:

Китай — найбільший у світі виробник рису. У країні налічується понад 10 тисяч сортів цього продукту. Їх основні відмінності між собою: різні регіони, швидкість дозрівання, розмір крупинки та колір. І ось зовсім недавно китайським вченим вдалося створити ще один унікальний вид рису, який назвали Юань Мі. Про це повідомляє Agro-smart.

Китайські вчені створили унікальний вид рису

Дослідники, завдяки своїм розробкам, представили плід рису, який росте в солоній воді. Завдяки йому мільйони квадратних кілометрів ґрунту в Китаї, де рівень солоності й кислотності досить високий, можна використовувати для вирощування 50 млн тонн цього виду рису. А він, в свою чергу, зміг би живити близько 200 млн людей. Такими міркуваннями поділився китайський агроном Юань Лонгпінг, який створив перші гібридні сорти рису в 1970-х роках.

Відзначається, що новий рис набагато корисніше інших сортів, тому що містить більше кальцію та інших цінних мікроелементів. Завдяки тому, що його можна вирощувати в солоній воді, фермери зможуть використовувати менше пестицидів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені Австралії знайшли технологію по перетворенню солоної води в питну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини