Головна Новини Суспільство Наука та освіта Кілька міфів про людське тіло, в які пора перестати вірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька міфів про людське тіло, в які пора перестати вірити

Людина може до цих пір вірити застарілим знанням чи тому, що вона чула в дитинстві

20 листопада 2020, 16:57
Поділіться публікацією:

Більшість з нас до сих пір вірить в старі знання чи досвід, які вже давно можуть виявитися помилковими. Експерти перерахували кілька найпоширеніших міфів, в які люди продовжують вірити.

Кілька міфів про людське тіло, в які пора перестати вірити

Кілька міфів про людське тіло. Фото: unsplash

Людина використовує свій мозок лише на 10 відсотків — це зовсім не так. Тому що при вазі близько 1,4 кг, він містить в собі майже 100 мільярдів нейронів. Вони передають інформацію за допомогою синапсів — їх в мозку близько квадрильйона. Тільки на те, щоб прочитати цей абзац, ваш моз витратить не менше 10 відсотків своїх можливостей.

Наш шлунок буде 7 років перетравлювати жуйку — міф номер 2. Фахівці її визначають як "неїстівна жувальна речовина" (не як їжу). Ковтати жуйку небажано, але якщо це все ж сталося, вона просто вийде з організму приблизно в тому вигляді, в якому і потрапила.

Шоколад погано впливає на шкіру

Виявляється, що пряма залежність між шоколадом і прищами — не більше, ніж міф. Підліткові прищі часто потрібно просто пережити, намагаючись при цьому їсти здорову їжу.

Морква допомагає краще бачити вночі

Вона дійсно є джерелом бета-каротину, який під час травлення перетворюється на вітамін А, позитивно впливаючи на зір. Але в нічний час вона не доможе вам бачити краще. 

Волосся і нігті продовжують рости після смерті людини

Цей страшний міф теж виявився невірним, тому що після смерті тіло людини досить швидко зневоднюється, при цьому шкіра зморщується і западає всередину. Це створює ілюзію, що волосся і нігті все ще ростуть.

Також видання "Коментарі" розповість, 10 помилок з самого дитинства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини