Головна Новини Суспільство Наука та освіта Картонному Ілону Маску провели екскурсію в музеї космонавтики в Житомирі
commentss НОВИНИ Всі новини

Картонному Ілону Маску провели екскурсію в музеї космонавтики в Житомирі

Картонну копію винахідника "Тесли" відправили з інспекцією на Житомирщину, перевірити, чи сподобається екскурсія справжньому Ілону Маску

26 січня 2021, 19:32
Поділіться публікацією:








Володимир Зеленський нещодавно запросив Ілона Маска відвідати музей космонавтики в Житомирі, тож журналісти 5 каналу навідалися до Житомиру, прихопивши з собою картонну копію відомого мільярдера, аби перевірити, чи впізнають місцеві жителі засновника Space X, і чим його зацікавив би Житомир.
Сам Ілон Маск, очевидно, проігнорував запрошення Зеленського, але журналісти кажуть, що варто все ж було потішити Батьківщину великого українського космонавта Корольова, яким дуже захоплюється Маск.
Перша проблема, яка розчарувала б американського винахідника, на думку авторів програми, — це відсутність зв'язку на околицях Житомира, яку трохи виправдовує хороша якість доріг.
Місцева влада зустріла Ілона Маска, хоча й його картонну копію, як годиться: заступник голови Житомирської облради розповів, що високий рівень гостей для Житомиру — не дивина, кілька років тому сюди навідувалися президенти України та Білорусі. Тож до зустрічі з Маском вони також готові.
У Національному музеї космонавтики — тому, куди запрошував вченого Зеленський, — дійсно є чим зацікавити винахідника. Його картонну копію там потішили відео на екранах з зображеннями "Тесли" у космосі, та порівняння космічних програм Маска та Корольова.

Картонному Ілону Маску провели екскурсію в музеї космонавтики в Житомирі

Ілон Маск у Житомирі. Фото: скріншот з відео

"У національному музеї є багато експонатів, над якими працював сам Корольов. Можливо, ці прототипи й не вразять нинішнього Ілона Маска, який і до того вже бачив багато, але деякі з них точно розважать. Нещодавно в музеї з’явився робот Мекканоїд", — розповіла директорка музею.

На жаль, місцеві інженери стверджують, що технічними ноу-хау наразі Житомир точно не може похвалитися, а здивувати Ілона Маска могли б хіба що подорожжю машиною часу, щоправда, в минуле. Єдина технічна дивина — це станція дистанційного зондування Землі, єдина в Україні. Вона передає фотографії з космічних апаратів, і може приймати їх набагато швидше за інші країни.
Місцеві жителі далеко не всі знають, хто такий Ілон Маск, не всі впізнають його картонне фото у весь зріст, але чекають на його візит.


Нагадаємо, у липні 2020 року МЗС України розмістило на своєму сайті повідомлення із запрошенням Ілона Маска до України на Батьківщину відомого космічного інженера Сергія Корольова.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини