Головна Новини Суспільство Наука та освіта Кандидати в депутати та міністри обов'язково складатимуть іспит з української мови
commentss НОВИНИ Всі новини

Кандидати в депутати та міністри обов'язково складатимуть іспит з української мови

Кожен кандидат на отримання посади в органах державної влади чи місцевого самоврядування, повинен складати іспит з державної мови

4 листопада 2020, 16:56
Поділіться публікацією:

Відтепер кожен претендент на посаду в органах державної влади чи місцевого самоврядування, має підтвердити своє володіння українською мовою шляхом складання відповідного іспиту.

Кандидати в депутати та міністри обов'язково складатимуть іспит з української мови

Фото: 5 Канал

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомляє, що починаючи з 16 липня 2021 року, кожен кандидат на отримання посади в органах державної влади чи місцевого самоврядування, повинен складати іспит з української мови, згідно з новими вимогами, розроблених Національною комісією зі стандартів державної мови.

"Усі ті, хто має намір стати народним депутатом у наступному скликанні, хто захоче працювати міністром чи, скажімо, Уповноваженим із захисту державної мови, повинні підтвердити своє знання української мови на іспиті", — повідомляє Тарас Кремінь.

Усі вимоги до іспиту претендентів на посаду будуть підкріплені Законом України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Законом визначаються усі сфери застосування державної мови, зокрема на телебаченні, радіомовленні, у засобах масової інформації та інших галузях.

Нагадаємо, депутатам ВР компенсували 3 мільйони гривень за житло. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини