Головна Новини Суспільство Наука та освіта Калічили і вбивали: Ілона Маска звинувачують у смертельному експерименті над тваринами
commentss НОВИНИ Всі новини

Калічили і вбивали: Ілона Маска звинувачують у смертельному експерименті над тваринами

Neuralink Ілона Маска нібито піддав мавп «надзвичайним стражданням»

14 лютого 2022, 12:38
Поділіться публікацією:

Компанія Neuralink Ілона Маска, що займається виготовленням мозкових мікросхем, стикається зі звинуваченнями з боку групи захисту тварин, яка заявила, що мавпи зазнали "надзвичайних страждань" протягом багатьох років жахливих експериментів. Про це повідомляє New York Post.

Калічили і вбивали: Ілона Маска звинувачують у смертельному експерименті над тваринами

Ілон Маск - New York Post

Чіпи мозку Neuralink — які, як стверджує Маск, одного дня зроблять людей гіперінтелектуальними і дозволять паралізованим людям знову ходити — були імплантовані в мозок мавп під час серії тестів в Каліфорнійському університеті в Девісі з 2017 по 2020 рік, згідно з відповідним документом. 

В одному прикладі нібито виявили, що мавпа була позбавлена ​​деяких пальців рук і ніг, "можливо, через самокалічення чи іншу невизначену травму". Пізніше мавпа була вбита під час "термінальної процедури", йдеться у повідомленні групи в копії скарги, опублікованої в The Post. 

В іншому випадку мавпі просвердлили отвори в черепі та встромили електроди в мозок, після чого нібито розвинулася кривава шкірна інфекція, і, згідно зі скаргою, довелося вдатися до евтаназії.

У третьому випадку мавпі імплантували електроди в мозок, а потім її охопили блювота і задишка. Через кілька днів дослідники написали, що тварина "здавалося, впала від виснаження/втоми", а потім знову була евтаназія. Згідно зі звітом, розтин показав, що мавпа страждала від крововиливу в мозок. 

Згідно зі скаргою, експерименти включали свердління дірок у мозку мавп, що призводило до смертельних інфекцій та інших смертельних побічних ефектів.

Всього в експериментах брали участь 23 мавпи. Щонайменше 15 з них померли до 2020 року, за даними групи, яка базувала звіт на записах, опублікованих відповідно до закону Каліфорнії про відкриті записи. 

"Практично кожна мавпа, якій встановили імплантати в голову, постраждала від досить виснажливих наслідків для здоров’я. Вони, чесно кажучи, калічили та вбивали тварин", – сказав The Post Джеремі Бекхем, директор із дослідницької діяльності Комітету лікарів з відповідальної медицини. 

Жахлива доповідь з’явилася, коли Neuralink вже запланував почати свої перші випробування на людях. У грудні Маск заявив, що хоче розпочати випробування пристроїв на людях у 2022 році, і в січні цього року компанія опублікувала вакансію директора клінічних випробувань. 

Передбачувані зловживання різко контрастують з публічними матеріалами Neuralink. У відео, опублікованому на YouTube у квітні минулого року, компанія показала, як здорова і щаслива мавпа грає у відеогру Pong. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", 40 супутників Ілона Маска феєрично впали на Землю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Alex

14 лютого 2022, 15:49

Эта сволочь Маск - современный О. Бендер с кровавым уклоном.


Новини