Головна Новини Суспільство Наука та освіта Календар магнітних бур у листопаді: коли чекати удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Календар магнітних бур у листопаді: коли чекати удару

Експерти розповіли, скільки магнітних бурь відбудеться у листопаді 2021 року і в які дні варто чекати удару

31 жовтня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Магнітні бурі відбуваються щомісяця і листопад не стане винятком. Експерти назвали "небезпечні" дати, в які варто зберегти здоров'я.

Календар магнітних бур у листопаді: коли чекати удару

Магнітні бурі у листопаді 2021 / NASA / GSFC/TRACE

Як відомо, магнітні бурі впливають на метеозалежних людей, зокрема викликають зміни у самопочутті (головний біль, стрибки тиску, поганий настрій) і вони можуть тривати від кількох годин до кількох днів.

В останній місяць осені на Землю звалиться чотири магнітні бурі. Перша відбудеться 11 числа, друга – 15-го, третя – 18-го. Удари будуть середньої та слабкої сили, але в ці дні варто зберегти своє здоров'я. А ось 25 листопада експерти прогнозують сильну магнітну бурю.

У ці дати потрібно бути обережніше літнім людям, а також тим, у кого є хронічні захворювання, ще сердечникам та емоційно нестабільним людям, тому що вони насамперед потрапляють у зону ризику. Щоб зберегти здоров'я, їм рекомендують контролювати свій відпочинок (спати не менше 8 годин), гуляти частіше на свіжому повітрі, правильно харчуватися, не перевантажувати організм і відмовитися від вживання алкогольних напоїв.

Плюс до всього, на якийсь час варто обмежити в раціоні каву, енергетики та інші напої, які збуджують нервову систему.

Нагадаємо, що 28 жовтня 2021 року Сонце випустило потужний спалах. Обсерваторія сонячної динаміки відомства NASA, яка постійно спостерігає за зіркою, зробила знімок цієї події. Спалах класу — X1 можна побачити в нижній частині нашого світила.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені показали, як виглядає найяскравіша зоря на нашому небі: вона в десятки разів яскравіша за Сонце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини