Головна Новини Суспільство Наука та освіта Ілон Маск оголосив конкурс на 100 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск оголосив конкурс на 100 млн доларів

Ілон Маск пообіцяв сто мільйонів за ефективну технологію уловлювання вуглекислого газу

22 січня 2021, 10:23
Поділіться публікацією:

Людство все більше стикається з екологічними проблемами. Одним із серйозних факторів забруднення атмосфери є вуглекислий газ. Вчені б'ються не один рік над створенням технології з його уловлювання. Не залишився осторонь і мільярдер, винахідник, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск — один з найбагатших людей світу. Маск оголосив конкурс на технологію уловлювання вуглецю. Переможцю Ілон Маск пообіцяв заплатити 100 мільйонів доларів. Таке повідомлення мільярдер опублікував у своєму Тwitter.

Ілон Маск оголосив конкурс на 100 млн доларів

Ілон Маск / фото РБК

"Я жертвую 100 мільйонів доларів на приз за кращу технологію уловлювання вуглецю. Подробиці на наступному тижні", — написав він.

Втім, користувачі Мережі вже розкритикували конкурс Маска — читачі запропонували почати з пожертвувань на боротьбу з коронавірусом, зокрема, закупити вакцину від захворювання.

"Як щодо того, щоб пожертвувати 100 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19, а також провести тестування і вакцинацію? .. Якщо ми не переможемо COVID-19, не матиме значення, який у нас вуглецевий слід!" — прокоментував пропозицію Маска якийсь Майк Хофер.

Як повідомляв портал "Коментарі", В Нью-Йорку хочуть побудувати хмарочос, який буде поглинати вуглекислий газ. Проект нової висотки розробило Паризьке архітектурне бюро. А побудувати будівлю можуть на острові Рузвельта. Про це розповіла в Facebook еколог Валерія Заружко.

Хмарочос, який планують звести, може досягти 737 метрів у висоту. Він буде мати досить химерну форму, чимось нагадує корінь мандрагори. Від цієї рослини, схожої на силует людини, проект і отримав свою назву. Так архітектори хочуть підкреслити взаємозв'язок людини і природи та нагадати про необхідність піклуватися про навколишнє середовище. Творці проекту хочуть, щоб вже через 30 років Нью-Йорк став вуглецево-нейтральним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини