Головна Новини Суспільство Наука та освіта "Їх зріст міг перевищувати три метри": палеонтологи з'ясували, хто мешкав на восьмому континенті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Їх зріст міг перевищувати три метри": палеонтологи з'ясували, хто мешкав на восьмому континенті

Йдеться про загублену еволюційну ланку між предками пінгвінів і представниками сучасного сімейства

25 вересня 2020, 15:48
Поділіться публікацією:

Відомо, що близько 50-ти мільйонів років тому існував восьмий континент, який називався Зеландією. Він практично повністю потонув в океані протягом 15-ти мільйонів років, що і стало причиною того, що від нього залишився лише маленький шматочок. Про це пише видання lenta.

"Їх зріст міг перевищувати три метри": палеонтологи з'ясували, хто мешкав на восьмому континенті

Палеонтологи з'ясували, хто мешкав на восьмому континенті. Фото: unsplash

Вчені хочуть з'ясувати, хто мешкав на цьому континенті. Вони розповідають, що 60 мільйонів років тому там жили пінгвіни, але вони виглядали не зовсім так, якими ми їх собі уявляємо. Експерти впевнені в тому, що ці істоти були чимось середнім між предками пінгвінів і представниками сучасного сімейства.

У Північній частині Нової Зеландії палеонтологи знайшли останки стародавніх пінгвінів, які колись там жили. Провівши детальний аналіз їхніх кісток і черепів, вони прийшли до висновку, що це останки чубатих пінгвінів, опису яких немає в сучасній науковій літературі.

"Три мільйони років тому Зеландія вже була під водою, але предки нового виду чубатих пінгвінів, очевидно, жили на континенті ще до того, як він занурився в океан. У нас є всі підстави вважати, що пінгвіни Зеландії були гігантськими — їх зріст міг перевищувати три метри", — поділився своїми враженнями один з авторів дослідження Деніел Томас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини