Головна Новини Суспільство Наука та освіта Хворіють безсимптомно: новини для тих, хто носить маску, рятуючись від коронавируса
commentss НОВИНИ Всі новини

Хворіють безсимптомно: новини для тих, хто носить маску, рятуючись від коронавируса

Чим більше частинок вірусу потрапить в організм людини, тим складніше буде протікати захворювання

22 вересня 2020, 00:39 comments3189
Поділіться публікацією:

Багато фахівців вважають, що тяжкість захворювання на коронавірус залежить не тільки від того, чи є у хворого супутні захворювання — серцево-судинні хвороби, діабет, ожиріння і т.д. Також впливає і "кількість" вірусу, отриманого при контакті з хворим, тобто від вірусного навантаження. Про це пише медичний журнал New England Journal of Medicine.

Хворіють безсимптомно: новини для тих, хто носить маску, рятуючись від коронавируса

Фото: Global Look Press/Vichan Poti/Keystone Press Agencу

У дослідженнях, опублікованих на сторінці видання, мова йде про формування додаткового імунного захисту від COVID-19 у людей, які носять медичні маски. Вчені припускають, що імунітет людини, який дихає повітрям з аерозолем вірусних частинок, справляється з невисоким вірусним навантаженням. Краплі, що містять вірус або його фрагменти, осідають на масці, і в носоглотку, а потім і легені потрапляє набагато менше життєздатних вірусних частинок, ніж без маски.

Ці нечисленні частинки вірусу не здатні викликати захворювання з яскраво вираженими симптомами — їх просто занадто мало для запуску "ланцюгової реакції". Але в той же час, вони стимулюють вироблення імунітету. Можливо цей імунітет не буде настільки ж потужним, як у випадку з повноцінним захворюванням, але, безумовно, він буде сформований.

Людина, котра перенесла захворювання в легкій формі, випадає з ланцюжка поширення вірусу, принаймні, на якийсь час. Це можуть бути тижні, місяці, що, однозначно є позитивним моментом до тих пір, поки не буде розроблена вакцина від COVID -19.

У випадку з коронавірусом вже доведено, що ймовірність появи симптомів і тяжкість захворювання залежать від вірусного навантаження: чим більша кількість вірусу потрапила в організм, тим більш імовірно важке протікання хвороби. Саме тому настільки небезпечні тісні приміщення з безліччю потенційних носіїв і відносно безпечні швидкоплинні контакти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Байден обмовився в цифрі про померлих від коронавируса, збільшивши цифру в 10 разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини