Головна Новини Суспільство Наука та освіта Хочеться плакати: п'ять самих мерзенних запахів на думку вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Хочеться плакати: п'ять самих мерзенних запахів на думку вчених

Деякі з них виділяються навіть на фоні найсильнішого смороду

19 листопада 2020, 01:30
Поділіться публікацією:

Так, всі ми знаємо, що в нашому світі існує чимало неприємних запахів, про існування яких ми навіть не хотіли б знати. Однак фахівці визначили кілька самих "сильних" ароматів, які значно відрізняються навіть на фоні найнеприємнішогр смороду.

Хочеться плакати: п'ять самих мерзенних запахів на думку вчених

П'ять самих мерзенних запахів на думку вчених. Фото: unsplash

Сірководень

Запах сірководню виявився першим в їхньому списку, тому що він нагадує тухлі яйця. А не так давно сірководень виявили у верхніх і середніх шарах атмосфери Юпітера.

Дуріан

В цьому екзотичному фрукті міститься 44 летючих з'єднання, які змішуються і дарують нам букет різних ароматів — від гнилого яйця до карамелі. Відомо, що плід цього фрукта привів до того, що цілий університет в Австралії повинен був евакуюватися. І все тому, що його запах сплутали з запахом газу.

Квітка раффлезії

Квітка Раффлезія Арнольда має трупний запах з нотками гниття і риби. Страшно навіть уявити, правда? Таким чином ця квітка приваблює комах, які запилюють її.

Французький сир

Сир Вьйо Булонь хоч і погано пахне, але їсти його все ж можна. Його роблять з коров'ячого молока і закваски молочнокислих бактерій, але набір бактерій і умови дозрівання такі, що запах виходить особливо інтенсивний — найсильніший, який тільки може вийти.

Мурахоїд

Останній в цій підбірці — запах секрету анальної залози мурахоїда — мексиканського тамандуа. Фахівці розповідають, що він смердить в кілька разів гірше скунса.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, створена свічка з запахом 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини