Головна Новини Суспільство Наука та освіта Главу НАЗЯВО Сергія Квіта звинуватили в академічній недобропорядності
commentss НОВИНИ Всі новини

Главу НАЗЯВО Сергія Квіта звинуватили в академічній недобропорядності

Під виглядом дисертації Квіт по суті захистив монографію

30 жовтня 2020, 19:25 comments1021
Поділіться публікацією:

Глава Національного агентства щодо забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) Сергій Квіт викритий в академічній недобропорядності. Так, в статті видання "2000" наводяться докази того, що Квіт захистив "ляльку", замість якісної наукової роботи.

Главу НАЗЯВО Сергія Квіта звинуватили в академічній недобропорядності

Фото: LIGA.net

Журналісти вищезгаданого видання, спираючись на висновки вчених, залучених для аналізу робіт Квіта, вважають, що докторської дисертації голови НАЗЯВО Сергія Квіта фактично немає.

"Щось, назване дисертацією і навіть захищене під виглядом докторської, є, а по факту — немає. Тому що докторська дисертація — це не просто якийсь текст. До дисертації, особливо докторського рівня, висувається ряд вимог, закріплених в нормативно-правових документах. І якщо ці вимоги не виконані, то мова не те що про захист, але навіть і про передзахист на кафедрі йти не може. Наприклад, що діяли на момент захисту докторської дисертації С. Квіта "Порядком присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань, затвердженого постановою КМУ від 28 червня 1997 р. No644, був встановлений мінімальний обсяг основного тексту докторських дисертацій для гуманітарних наук в 15 авторських аркушів. Такі вимоги в Україні діють і сьогодні. Так ось основна частина докторської дисертації С. Квіта "Дмитро Донцов і" Літературно-Науковий Вісник "(" Вісник ") на тлі розвитку української літератури й журналістики 20-30-х років. Ідеологічні, естетичні та організаційні принципи" захищеної з філологічних наук — згідно зі статистикою файлу, становить 458 084 знаки з пробілами, що дорівнює 11,45 авторських аркушів, тобто робота на 3,55 авторського аркуша не дотягує до мінімального обсягу основної частини докторської дисертації з гуманітарних наук. Більш того, навіть загальний обсяг дисертації, тобто разом зі вступом і висновками, не дотягує не те що до 15, а хоча б до 12 авторських аркушів", — сказано в матеріалі.

Також наголошується, що під виглядом дисертації Квіт по суті захистив монографію.

"Виникає правомірне питання: чому ж Сергій Квіт відкрито не захистився по монографії? Відповідь проста: тому що до монографій, які захищаються в якості докторських дисертацій, пред'являються істотно інші вимоги, ніж до монографій, що супроводжують дисертації в якості однієї з публікацій. Від монографій, які захищаються як докторські дисертації, був потрібний той же мінімальний обсяг основної частини в 15 авторських аркушів, а також опубліковані раніше не менше 20 публікацій у наукових фахових журналах і виданнях, визнаних такими ВАКом (аналогічні вимоги діють і сьогодні). Жодному з цих вимог монографія Квіта не відповідала", — уточнюється в матеріалі.

Також відомо, що, щоб перестрахуватися на той випадок, якщо звернуть увагу на тотожність монографії та дисертації, Квіт сфальсифікував обсяг монографії в списку публікацій, наведених в дисертації й в авторефераті — замість реальних 260 сторінок зазначено 372 сторінки.

На думку журналістів, главі НАЗЯВО було що приховувати і крім фальсифікацій дисертації з монографією — замість необхідних 20 наукових публікацій (на момент захисту і передзахисту дисертації) у Квіта була тільки одна така в українському виданні з філологічних наук і нічого — в наукових фахових закордонних виданнях.

"Оскільки мінімальних 20 публікацій, які відповідали б наведеним вище критеріям, і близько не було, список публікацій за темою дисертації в значній своїй частині був сфабрикований", — констатували вчені.

В цілому, на думку видання, висновки вчених говорять про те, що на момент рекомендації передзахисту і, власне, захисту докторської дисертації, у Квіта не було ні мінімальної кількості публікацій, що відповідають нормативним вимогам, ні мінімального обсягу основної частини самої докторської дисертації, та і загального обсягу в цілому, також нормативно передбаченого для докторських дисертацій з гуманітарних наук.

"Що ж тоді було захищено С. Квітом під виглядом докторської дисертації? Описана ситуація нагадує" ляльку "- спосіб шахрайства, при якому під виглядом пачки з грошовими купюрами підсувається т. Н." Лялька ": зверху і знизу пачки — справжні купюри, а в середині — нарізані аркуші паперу або, що ще гірше, фальшиві грошові знаки ", — резюмує автор статті.

Раніше "Коментарі" писали про те, що додаток для World of Warcraft буде запущено в листопаді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини