Головна Новини Суспільство Наука та освіта Генетики знайшли спосіб продовжити життя в п'ять разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Генетики знайшли спосіб продовжити життя в п'ять разів

Генна інженерія просунулася в цій області досить далеко

20 січня 2021, 07:50 comments1216
Поділіться публікацією:

Створити "еліксир молодості" і знайти інші шляхи, які дозволяють продовжити життя людини, дослідники намагаються вже не одне десятиліття. Однак, це завдання не з легких, адже не можна грати з людськими генами. Але вчені з цієї області просунулися досить далеко, проводячи експерименти на тваринах і комахах.

Генетики знайшли спосіб продовжити життя в п'ять разів

як продовжити життя (фото з відкритих джерел)

Команда генетиків змогла збільшити тривалість життя в 5 разів, але тільки не людині, а черв'якам-нематодам, які зазвичай живуть 3-4 тижні. В ході дослідження вчені створили черв'яків з двома зміненими шляхами — інсуліновим сигнальним (IIS) і TOR.

За допомогою піддослідних вдалося з'ясувати, що внаслідок внесення змін до шляху передачі сигналів від інсулінових рецепторів можна домогтися збільшення тривалості життя у 2 рази. Якщо ж коригувати пов'язаний з т. н. шляхом TOR процес, то результат становить 30%. Об'єднавши підсумки відразу декількох робіт, вчені змогли домогтися продовження життя черв'яків в 5 разів. У людському еквіваленті, такий результат призвів би до збільшення тривалості життя на 400 років.

Експеримент показав, що старіння — це результат роботи кількох генетичних програм, які працюють злагоджено в довгостроковій перспективі. Його результат пояснює, чому дослідникам так і не вдалося виявити жодного гена, який відповідає за тривалість життя.

Нагадаємо, чорний кмин визнали спецією, яка сприяє тривалості життя людини. Виявилося, що вона володіє сильними лікувальними властивостями, зокрема зміцнює імунітет і покращує роботу серцево-судинної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які принципи довголіття варто перейняти у японців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини